zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGroenLinks: Geen uitbreiding van intensieve veehouderij

GroenLinks: Geen uitbreiding van intensieve veehouderij

-

In de raadsvergadering van 6 maart wil GroenLinks een rem zetten op intensieve veehouderij.

De raad besluit dan over het bestemmingsplan Buitengebied. Daarin wordt geregeld dat er geen nieuwe intensieve veehouderij mag komen in het buitengebied van de gemeente Kampen. Bestaande intensieve bedrijven mogen echter wel (flink) uitbreiden.

KoestalNiels Jeurink: “Het is een flinke stap vooruit dat we geen nieuwe intensieve veehouderij toelaten binnen de gemeentegrenzen. Voor de volksgezondheid is dat van belang. De natuur en het milieu zijn ermee gediend. En ook heel belangrijk: het is een stap vooruit als we kijken naar dierenwelzijn.”
Toch is GroenLinks nog niet akkoord met het voorstel dat er nu ligt, omdat bestaande intensieve veehouderijen nog steeds mogen uitbreiden. Jeurink: “Het is niet uit te leggen dat we aan de ene kant een stop zetten op intensieve veehouderij en aan de andere kant de bestaande bedrijven ruimte bieden om zelfs nog uit te breiden. Daarmee maak je industrieterreinen in het buitengebied. Vleesindustrie.”
GroenLinks zal in de raad met een voorstel komen om ook uitbreiding van bestaande intensieve veehouderij niet meer toe te staan.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen