GroenLinks Overijssel start OV-estafette in Kampen

Zaterdag was GL-lijsttrekker Janet Duursma in Kampen voor de aftrap van de Openbaar Vervoer-Estafette. GroenLinks wil dat reizigers in Overijssels soepel kunnen overstappen tussen trein, bus en fiets. Janet Duursma: “Als OV mensen van deur naar deur kan brengen, wordt het echt een alternatief voor de auto. Even lopen is heus geen probleem, maar dat moet geen grote afstand zijn.”

groen links janet duursma

Duursma combineerde de estafette met een interview door RTV IJsselmond vanuit de Stadswinkel in de Oudestraat. Ze kwam daarom aan op station Kampen. Het belang van goed OV binnen de gemeente werd direct duidelijk, toen bleek dat ze voor de opname vanwege technische problemen in de studio van RTV-IJsselmond aan de ander kant van Kampen moest zijn. Hoe kom je daar? En wanneer rijden die bussen? Bart Zeven, nummer elf op de lijst van GroenLinks, gaf haar een lift. Duursma: “Dit laat zien dat het OV beter kan. Mensen moeten vanuit Kampen en de kernen met goed OV het ziekenhuis en de scholen kunnen bereiken. En het is belangrijk dat bussen aansluiten op de treinen, zeven dagen in de week en ook ’s avonds.”

Na het interview hebben Janet Duursma en Bart Zeven het gebied rond de Zwartendijk en de geplande bypass bezocht. Vanaf station Kampen Zuid begon Janet Duursma aan de Openbaar Vervoer-Estafette naar Enschede.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*