GroenLinks praat met bewoners IJsselkade over verkeerssituatie

GroenlinksNa de enquête over de verkeerssituatie op de IJsselkade gaat GroenLinks op maandag 9 maart met de bewoners in gesprek over de door hen ervaren overlast. Welke suggesties hebben de bewoners voor oplossingen? GroenLinks wil het graag van hen horen om mede op basis daarvan een voorstel te kunnen maken dat de overlast helpt verminderen.

In mei 2014 heeft GroenLinks Kampen alle bewoners van de IJsselkades en de daar dichtbij liggende straten huis-aan-huis geënquêteerd. Raadslid Niels Jeurink: “De respons was zeer aanzienlijk. Daaruit blijkt dat de verkeerssituatie de bewoners hoog zit. Driekwart van de bewoners wil af van zwaar verkeer op de IJsselkades. Het vrijwel altijd te snel rijdende verkeer zorgt niet alleen voor gevaarlijke situaties voor bijvoorbeeld fietsers. Het veroorzaakt ook trillingen die soms zelfs tot schade aande historische gebouwen leiden. Daar moet iets aan gedaan worden.”

De uitkomsten van de enquête zijn voor GroenLinks Kampen aanleiding hierover met de bewoners door te willen praten. Op 9 maart zijn de bewoners vanaf 19.30 uur van harte welkom in zaal Kampen in het Gemeentehuis, Burgemeester Berghuisplein 1. Tijdens de avond worden de resultaten van de verkeersenquête gepresenteerd. Daarna is er volop de gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over oplossingen.

IJsselkade
Foto: Kampenonline

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*