GroenLinks stemt in met beleidsplan ‘Op Koers’

Kampen – GroenLinks stemt in met beleidsplan ‘Op Koers’. Dat staat te lezen op website van de partij. Op twee punten was en is GroenLinks ontevreden met de uitkomst: de verplichte tegenprestatie en de afschaffing van HH1 (de ‘enkel schoonmaak’-variant van huishoudelijke hulp)

Voor HH1 heeft GroenLinks bezwaar tegen de afschaffing zonder dat ze al weten wat de gevolgen daarvan zijn. Groen Links stelt voor om het besluit over HH1 uit te stellen en eerst samen met de cliënten te onderzoeken wat er precies nodig is, wat er anders kan en wat dat betekent voor mensen en kosten. “Gooi het kind niet met het badwater weg”, is het voorstel.

“Vanwege de financiële gevolgen wilden de andere fracties daar niet in mee gaan. Vreemd… Als het gaat om grond accepteert de raad voor miljoenen euro’s risico. Nu het gaat om mensen en de kwaliteit van hun leven lijkt elke ton te veel.GroenLinks ging akkoord met het voorstel. Is dit het ideale plan? Nee, zeker niet, ook al is er met hart en ziel en verstand aan gewerkt door heel veel mensen. Maar met de stok achter de deur van ‘draaien op 1 januari’ was het ons te gemakkelijk om tegen te stemmen. “

Groenlinks Kampen

Lees HIer de volledige tekst van GroenLinks.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*