GroenLinks vraagt zich af: “Waar kan de verlichting uit?”

Tijdens de nacht van de nacht op 29 oktober doofden in Kampen de lichten op een aantal plaatsen. GroenLinks Kampen wil graag horen waar in onze gemeente de verlichting lager kan, of zelfs uit kan. GroenLinks zal alle tips en suggesties bundelen en aanbieden aan het college van B&W van Kampen. Samen met het college wil GroenLinks dan gaan bekijken hoe dat gerealiseerd kan worden.

Raadslid Niels Jeurink: “We willen graag dat de verlichting ’s nachts op zoveel mogelijk plaatsen uit gaat. Niet alleen tijdens de Nacht van de Nacht, maar altijd. Denk aan straatverlichting, reclameborden, etalages, noem maar op. GroenLinks verwelkomt initiatieven van burgers, bedrijven en overheden die leiden tot een lager energieverbruik. Als het licht uitgaat is dat goed voor mensen, dieren en planten, en ook nog eens voor de energierekening.”

Aanleiding voor deze vraag aan alle inwoners van de gemeente Kampen is de Nacht van de Nacht. Dat is het landelijke evenement waar het belang van duisternis centraal staat. Het vond ook dit jaar plaats in de laatste nacht van de zomertijd, zaterdag 29 oktober. GroenLinks Kampen vierde het evenement mee met een geslaagde bijeenkomst in het ‘bakhuis’ bij de Kinderboerderij Cantecleer. Daar werden gedichten voorgedragen door de Kamper stadsdichter Ilja Alberts en werd gezongen op een door de deelnemers ter plekke gemaakt gedicht.

Wie wil aangeven waar de verlichting overbodig is of best wat minder kan, kan dat doorgeven aan GroenLinks Kampen, het liefst via e-mail (info@groenlinkskampen.nl). De suggesties worden gebundeld en aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673