GroenLinks wil af van zwaar verkeer op IJsselkades

Driekwart van de bewoners wil af van zwaar verkeer op de IJsselkades. Dat blijkt uit de enquête van GroenLinks Kampen onder de bewoners van de IJsselkades en omgeving. Het vrijwel altijd te snel rijdende verkeer zorgt niet alleen voor gevaarlijke situaties voor bijvoorbeeld fietsers, maar veroorzaakt ook trillingen die soms zelfs tot schade aan de historische gebouwen leiden. GroenLinks Kampen is zeer bezorgd over de verkeerssituatie op de kades en gaat de nieuwe wethouder van verkeer verzoeken hier zo snel mogelijk werk van te maken.

ijssel2

Afgelopen maand heeft GroenLinks Kampen alle bewoners van de IJsselkades en de daar dichtbij liggende straten huis-aan-huis geënquêteerd. Raadslid Niels Jeurink: “De respons was zeer aanzienlijk, wat een teken is dat de verkeerssituatie de bewoners hoog zit. Van de mogelijkheid om opmerkingen te maken over de verkeerssituatie is massaal gebruik gemaakt. Sommigen doen concrete suggesties voor alternatieven, anderen voegden jarenlange briefwisselingen met de gemeente Kampen bij. De meeste bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om hun situatie te beschrijven.” En die blijkt heel zorgelijk. Jeurink: “De boodschap is dat het verkeer er veel te snel rijdt. De trillingen leiden in de monumentale, niet onderheide huizen soms zelfs tot gebouwschade. Uiteraard zorgt het zware verkeer voor de meeste trillingen. Dat is ook de reden dat we daar eerst wat aan willen doen”.

ijssel1

GroenLinks Kampen kan de gegevens van de enquête goed gebruiken. Dat begint al komende woensdag, wanneer in de vergadering van de commissie Bestuur & Middelen het ‘Uitvoeringsplan 2015’ op de agenda staat.

De volledige resultaten van de verkeersenquête worden na de zomer door GroenLinks Kampen aangeboden aan de nieuwe wethouder van verkeer. De bewoners die hebben aangegeven geïnformeerd te willen worden over de resultaten krijgen dan ook bericht van de partij.

ijssel3

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*