zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGroenLinks wil nulmetingen nieuwe vliegroutes. Kampereiland wachtruimte voor vliegtuigen

GroenLinks wil nulmetingen nieuwe vliegroutes. Kampereiland wachtruimte voor vliegtuigen

-

Op basis van de ‘nota van antwoord op zienswijzen en adviezen Lelystad Airport’ van 20 december 2013, en de reactie van de Provincie Flevoland, lijkt het er op dat hoogstwaarschijnlijk de B+ variant de MER in zal gaan. Bij wind uit het noord-oosten zullen de stijgende vliegtuigen dicht in de buurt van het gebied IJsseldelta-Zuid komen.
“Juist vliegtuigen die dan op maximaal vermogen opstijgen produceren veel lawaai en vervuiling¨, aldus raadslid Wim Rill van GroenLinks. “Daarbij komt dat er mogelijk wachtruimte boven Kampereiland gepland staat voor vliegtuigen die niet direct kunnen landen en geruime tijd blijven rondcirkelen. Dan krijg je daarbij ook nog eens te maken met veelvuldige kerosinelozingen.”
GroenLinks heeft ernstige bezwaren tegen de uitbreiding vanwege milieuschade, kerosinelozingen en geluidsoverlast en stuurde het college van B&W een aantal schriftelijke vragen. De partij wil graag van het college weten of hun vermoedens kloppen en de toezegging dat het college bereid is nulmetingen uit te voeren nu de nieuwe routes nog niet actief zijn, maar er mogelijk wel komen. Zo kan op termijn de toename aan geluid en milieubelasting vastgesteld worden.

Schriftelijke vragen ingevolge artikel 42 van het Reglement van Orde van de Raad
1. Kan het college bevestigen dat de B+ variant (of eventueel B++ variant) de MER in zal gaan?
2. Is de B+ (of eventueel B++ variant) ook de voorkeursroute van het college? Zo nee, wat heeft het college als voorkeur ingebracht bij de Alderstafel?
3. In voorkomende gevallen dat vliegtuigen niet direct kunnen landen blijven zij geruime tijd rondcirkelen. Is het juist dat deze wachtruimte boven Kampereiland gepland staat? Zo nee, waar staat deze wachtruimte dan gepland?
4. Is het college bereid nulmetingen uit te voeren nu de nieuwe routes nog niet actief zijn zodat op termijn de toename aan geluid en milieubelasting vastgesteld zal kunnen worden?

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen