GroenLinks wil van B en W opheldering over huishoudelijke hulp

GroenLinks maakt zich grote zorgen over de ontmanteling van de huishoudelijke hulp in Kampen.

De partij heeft een serie vragen gesteld aan burgemeester en wethouders om duidelijk te krijgen hoe de stand van zaken is.

nieke jansen

“We maken ons zorgen over wat we horen”, verklaart fractievoorzitter Nieke Jansen.

Met ingang van 1 juli vervalt de voorziening HH1 (eenvoudige huishoudelijke hulp; ‘poetsen’) voor alle inwoners van Kampen. Wie HH1 houdt, gaat die zelf betalen, eventueel met een aanvulling vanuit de HHT (huishoudelijke hulp toelage) en de bijzondere bijstand. Wie een eigen vermogen heeft van meer dan € 5.895 moet dit eerst opeten. GroenLinks vindt dat € 5.895 te weinig reserve is voor iemand die de rest van zijn of haar leven rond moet komen van AOW en een klein pensioen(te weinig voor alle onvoorziene grote uitgaven én een begrafenis of crematie) en vraagt het college of ze bereid zijn om dat bedrag te verhogen.

Volgens GroenLinks heeft gemeente de zaken nog niet op orde en loopt men achter de feiten aan. Bij de zogenoemde ‘keukentafelgesprekken’ die plaatsvinden met de cliënten zou de gemeente onvolledige informatie geven omdat het beleid nog niet helder is. Met nog drie maanden te gaan tot het stopzetten van de HH1 is dat een zorgwekkend beeld. GroenLinks stemde voor het plan “Op Koers’. Met dit plan zou niemand tussen wal en schip vallen. GroenLinks vraagt zich af of dat wordt waar gemaakt als het gaat om HH1.

Lees hier alle punten van GroenLinks en welke vragen er verder aan het College van B en W met betrekking tot de huishoudelijke hulp zijn gesteld

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*