GroenLinks ziet mogelijkheden om veiligheid IJsselkade te vergroten

ijssel1

GroenLinks Kampen wil de veiligheid voor bewoners en gebruikers van de IJsselkade snel verbeteren. De partij ziet daar goede mogelijkheden voor: Zo wil de partij dat er een veilige route over de Molenbrug komt voor het landbouwverkeer en ander zwaar verkeer dat niet in het centrum hoeft te zijn. Verder moet de snelheid van het verkeer op de kades omlaag.

Ook wil GroenLinks op zoek naar minder overlast gevende manieren om winkels in de binnenstad te bevoorraden. Dat zijn de voornaamste resultaten van de enquête die GroenLinks maandagavond aan de bewoners heeft gepresenteerd en met hen heeft besproken.

GroenLinks Kampen kijkt terug op een geslaagde avond met de bewoners van de IJsselkade. Samen met ruim 20 van hen nam raadslid Niels Jeurink de resultaten door van de enquête die in 2014 onder de bewoners werd gehouden. Ook verkende hij mogelijkheden voor verbetering van de verkeerssituatie. “Je ziet dat het verkeer voor de bewoners een belangrijk onderwerp is. De enquête werd door ongeveer 70 bewoners ingevuld, velen van hen namen de moeite daar veel extra informatie bij aan te leveren. We zijn erg blij met die respons.”

Het landbouwverkeer is de bewoners al jaren een doorn in het oog. Driekwart van de bewoners wil dat er zo snel mogelijk een andere route voor dit verkeer komt. De tijdens de avond ook aanwezige agrariërs van het Kampereiland bleken het daar overigens roerend mee eens. “Voor GroenLinks een goede reden om snel werk te maken van de alternatieve route over de Molenbrug. Die moet dan wel veilig zijn, anders lossen we het ene probleem op en creëren we een ander”, aldus Jeurink.
Ook de snelheid van het verkeer kwam veelvuldig ter sprake. Bijna iedereen rijdt er sneller dan de toegestane 30 km per uur, zo gaven de bewoners aan, en dat bleek ook uit verkeerstellingen. GroenLinks wil dat hierin op korte termijn verbetering komt en de handhaving intensiveren.

En dan is er nog het bevoorradingsverkeer. “In diverse steden is inmiddels ervaring opgedaan met andere vormen van bevoorrading van winkels. Dat is schoner, stiller en geeft minder overlast, ook omdat de bevoorrading van winkels soms kan worden gecombineerd. GroenLinks is benieuwd welke mogelijkheden daar in Kampen voor zijn .” aldus Niels Jeurink, raadslid GroenLinks Kampen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*