zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGroenLinkser Bart Zeven om gezondheidsredenen uit Gemeenteraad

GroenLinkser Bart Zeven om gezondheidsredenen uit Gemeenteraad

-

 

bartzevenBart Zeven neemt ontslag als raadslid. De combinatie van het raadswerk met zijn baan in het onderwijs is voor Zeven niet langer verantwoord.

Zeven werd bij de raadsverkiezingen van 2010 tot raadslid verkozen in de fractie van GroenLinks, waar Ruimtelijke Ontwikkeling en met name IJsseldelta-Zuid en buitenstedelijk gebied zijn werkterrein is. In 2011 onderging hij na een infarct een hartoperatie waarna het herstel voorspoedig verliep. Dat herstel hapert nu.  Om die reden stopt hij na lang wikken en wegen met het raadswerk.

Met hart en ziel GroenLinks toegewijd.

Als woordvoerder van de Werkgroep Zwartendijk kwam Zeven in 2007 in aanraking met de gemeentelijke politiek. Eind 2009 zei hij ja op het verzoek van GroenLinks om zich beschikbaar te stellen als raadslid voor deze partij. Zeven daarover: “GroenLinks was destijds de enige partij die stelling nam tegen de plannen om over de Zwartendijk te bouwen. Dat was een verstandige politieke keuze”. Hij schreef mee aan het programma van GroenLinks Kampen voor 2010-2014. Nog steeds is hij de ideeën van GroenLinks met hart en ziel toegewijd. “Ik ga zeker meepraten over de nieuwe raadsperiode. En natuurlijk zal ik nog wel eens een fractievergadering bijwonen, bijvoorbeeld in december als IJsseldelta-Zuid opnieuw op de agenda staat”.

Zeven stopt om gezondheidsredenen met het raadswerk. “Eind mei hoorde ik van de cardioloog dat ik meer tijd vrij moest maken om te sporten en gewoon ook maar eens niets te doen. Dat moest wel even doordringen. Ik was van plan aan een tweede termijn te beginnen. Ik moest dus echt kiezen. Jammer, want het raadswerk is mooi en belangrijk, zeker als je dat namens de kiezers van GroenLinks mag doen”.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen