Groot eerbetoon tijdens drukbezochte Kamper veteranendag – (VIDEO)

Ruim honderd veteranen gaven afgelopen zaterdag gehoor aan de oproep om in het stadhuis van Kampen elkaar te ontmoeten voor de Kamper veteranendag 2015.

veteranendag oorkondeDe gemeente Kampen organiseerde i.s.m. de Stichting Veteranen Kampen, zaterdag 5 september 2015 voor de tweede maal in Kampen een lokale veteranendag. Ruim  300 Kamper veteranen ontvingen voor deze dag een uitnodiging om met hun (eventuele) partner en kinderen door burgemeester Koelewijn te worden ontvangen in het stadhuis. Voor hen waren er diverse lezingen, en kon er een maaltijd genuttigd worden.

Na de diverse toespraken en een ongedwongen samenzijn op het Burg. Berghuisplein kon men nog genieten van de “static show” van militair materieel op het plein. Ook de activiteiten van de scouts trokken de nodige bezoekers.

De dag werd in sporthal de Reeve spectaculair afgesloten met een Veteranenconcert door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, met medewerking van zangeres / actrice Ellen ten Damme. De gratis kaarten vonden gretig aftrek waardoor de beschikbare plekken in de zaal binnen no-time gevuld waren.

Wie is een veteraan?
Het Ministerie van Defensie verstaat onder veteraan: alle gewezen en actief dienende militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband. Met nadruk wordt hierbij inbegrepen het personeel van het voormalig Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*