Groot FIFA ’16 Toernooi in Kampen voor jong en oud

Playstation 4 als hoofdprijs

Tijdens een wandeling richting de gymzaal kwam een aantal leerlingen van groep 8 van de Dirk van Dijkschool in Kampen met hun leerkracht, meester Yuri, in gesprek over hun favoriete spel: FIFA ’16 voor de Playstation 4. ‘Wat zou het leuk zijn als we keer een toernooi zouden kunnen spelen in het echt met dit spel!’ Zonder dat ze het in de gaten hadden, hadden ze de basis gelegd voor een idee richting hun leerkracht, die stiekem zelf ook een liefhebber is. Organisator Yuri Wieten besloot samen met Gert de Vries, Coen Klappe en Jordy Last de handen ineen te slaan voor een groot opgezet FIFA ’16 toernooi.

Fifa16 ToernooiWoensdag 2 maart zal de allereerste editie plaatsvinden van ’t HOE Kamper Open FIFA ’16 Toernooi. Voetbalvereniging KHC in Kampen is bereid gevonden plaats te bieden aan een kleine 100 fanatieke deelnemers tijdens dit evenement. De organisatie KOFT (Kamper Open FIFA Toernooi) hoopt op deze manier dat jong en oud elkaar ontmoeten en de strijd aangaan met elkaar wie Kampens beste FIFA ’16-speler wordt. Bij een vol toernooi zal iedereen vanaf de kwartfinale beloond worden, maar alle deelnemers komen natuurlijk alleen voor de hoofdprijs, een gloednieuwe PlayStation 4.

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door HOE (Home Of Entertainment), de hoofdsponsor van dit evenement. De in de Oudestraat in Kampen gevestigde speciaalzaak in films, games en muziek past volgens KOFT goed bij de doelgroep van dit evenement. Zij wilden dan ook graag hun naam aan dit toernooi verbinden.

Daarnaast wordt het bedrijf FIFAlive ingehuurd voor de professionele apparatuur en uitstraling tijdens het toernooi. De officiële partner van EA Sports heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het organiseren van FIFA gametoernooien door het hele land. De online voorinschrijving voor dit toernooi is open tot 1 maart en bedraagt 15 euro. Wanneer het deelnemersveld nog niet vol is, kan op de dag zelf ook voor 20 euro aan de deur een ticket bemachtigd worden.

Voor meer informatie: www.koft.nl

PosterKOFTFIFA16definitiefwebsite