donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGroot Kamper Dictee 10 maart in raadzaal

Groot Kamper Dictee 10 maart in raadzaal

-

Raadsleden strijden om ‘Eij ‘t ook eurd’-trofee

Vanavond wordt in de raadzaal van het Kamper gemeentehuis het Groot Kamper Dictee gegeven. Afgevaardigden van de negen politieke partijen die in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn, nemen deel en strijden om de ‘Eij ‘t ook eurd’-trofee die herinnert aan de rubriek in het Kamper dialect die Jan Keuter vijftig jaar achtereen schreef.
Niet alleen raadsleden werpen zich in de strijd. Ook burgemeester Koelewijn en wethouder Tabak. Zij vormen een team College van B&W. Beiden namen eerder deel aan een Groot Kamper Dictee en zij sloegen toen geen slecht figuur.

schrijvenIn de eerste plaats strijden alle deelnemers -en dat kan iedereen zijn die zich maandagavond 10 maart vóór 19.30 uur aanmeldt- om de individuele prijs voor de beste speller in het Kamper dialect. Dat zijn dus ook de afgevaardigden van de politieke partijen en de burgemeester en de wethouder.
In de strijd om de trofee wordt dit jaar voor het eerst het Kampers spreken getoetst. Van de partijen en van het college krijgt na de pauze één lid negentig seconden de tijd om in de eerste plaats zo goed mogelijk Kampers te spreken, in de tweede plaats een samenhangend verhaal te vertellen over de toekomst van de gemeente Kampen en daar mogen in de derde plaats partijpolitieke overwegingen en elementen in gevoegd worden.
Een jury bepaalt wie dat zo goed mogelijk doen. De beste knabbelt 30 punten van de foutenscore van zijn team af. De op een na beste streept 20 fouten door en de op twee na beste 10 fouten.
In de pauze vertellen Ina Hup en Reijer van ‘t Hul enkele verhaaltjes in het Kampers. Tijdens het juryberaad, na het Kampers spreken, treedt Jan Duitman op die in het Kampers kan goochelen. Stadsomroeper Bertus Krabbe spreekt verbindende teksten en accordeonist Adri van den Hul zal aan het begin van de avond het zingen van het Kamper Stedelied begeleiden en ook in de pauze van zich laten horen.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen