Groot pietenfeest in sporthal De Reeve

 Sinterklaas

Kinderen uit groep 1 tot en met 4 in beweging voor pietendiploma

Op woensdag 19 november is er een groot pietenfeest in sporthal De Reeve. 170 kinderen uit groep 1 tot en met 4 van de basisschool komen in beweging om hun pietendiploma te halen.

Kinderen konden zich hiervoor vrijwillig inschrijven via www.sportpas.nl. Dit is massaal gedaan, waardoor het maximale aantal deelnemers snel was bereikt. De pietengym wordt georganiseerd door de combinatiefunctionarissen van het basisonderwijs.

Bewegen is leuk!
Bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het is vooral ook nuttig en leuk. Door te sporten krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, leren ze omgaan met winnen en verliezen en het bevordert hun sociale contacten. Regelmatig organiseren combinatiefunctionarissen naschoolse sportieve activiteiten in verschillende wijken en buurten. Het actuele aanbod staat op www.sportpas.nl/kampen. Na het eenmalig aanmaken van een account kan er voor meerdere activiteiten worden ingeschreven.

Combinatiefunctionarissen
In de gemeente Kampen werken sinds januari 2013 zestien combinatiefunctionarissen bij verschillende organisaties en in verschillende wijken en kernen. Samen organiseren zij allerlei sportieve en culturele activiteiten voor de jeugd van de gemeente Kampen in samenwerking met lokale partners. Een voorbeeld is een vakdocent bewegingsonderwijs, in dienst van één of meerder scholen, die naast het verzorgen van de gymlessen op school ook na schooltijd in de wijk activiteiten aanbiedt. Activiteiten die buiten schooltijden in de wijken en buurten worden aangeboden zijn voor alle kinderen en jongeren toegankelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*