Liveblog: Grote brand op industrieterrein Haatland

Livestream RTV-Oost

Laatste update:

In Kampen woedt momenteel een grote brand op het terrein van schroothandel Regeling op het industrieterrein Haatland. De zwarte rook is tot ver in de omgeving te zien.

De brand is ontstaan op een terrein waar schroot wordt verwerkt. Er is van grote afstand een flinke rookpluim te zien. De rook trekt richting de stad Kampen. Volgens de Veiligheidsregio IJsselland komen er klachten uit de hele stad.

Het luchtalarm is zojuist afgegaan in Kampen. NL-Alert meldt om 10:08 uur : Blijf uit de rook, sluit ramen en deuren, schakel ventilatie uit en help anderen om uit de rook te blijven

Bewoners worden opgeroepen om hun ramen en deuren gesloten te houden. Ook moeten alle ventilatiesystemen uit worden gezet. Volgens zegsman Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio gaat het om een voorzorgsmaatregel, omdat nog niet duidelijk is of in de rookpluim gevaarlijke stoffen zitten. De brand woedt op het terrein van schroothandel Regelink op het industrieterrein Haatland. De rook trekt precies over het centrum van Kampen.
De veiligheidsregio verwacht dat daarover rond 11.30 uur meer duidelijkheid is. Volgens een woordvoerder wordt de brand op dit moment niet groter.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*