Brand legt restaurant Mizumi in de as (video)

Voorlopig geen sushi & grill meer tegenover Café Buiten

Vannacht is er een grote brand uitgebroken bij Japans restaurant Mizumi, nabij de Roggebotsluis aan de Flevoweg. De brandweer concludeerde al snel dat er geen redden aan was en heeft het vuur gecontroleerd laten uitbranden. De keuken en een groot deel van het restaurant kunnen als verloren worden beschouwd.

Brand Mizumi

Rond twee uur vannacht ontdekte de havenmeester het vuur dat hij aanvankelijk zelf nog wist te blussen. Korte tijd later laaide het echter weer op en was er geen houden meer aan. Er waren geen mensen in het pand aanwezig en de brandweer heeft vanwege de grootschaligheid van de brand niet meer van binnenuit het pand de brand proberen te bestrijden. RTV Oost maakte onderstaande videoreportage. De materiële schade is groot.

’s Morgens  liepen er al schade-experts rond van de verzekering. Dat geeft de doortastendheid van eigenaar Qui aan die zo snel mogelijk het sushi & grill-restaurant hoopt te kunnen heropenen. Op de voor hem zo dramatisch begonnen morgen van vrijdag 17 juli is de brandweer nog enkele uren bezig geweest met nablussen. Kampen kan weer een grote brand bijschrijven in haar annalen.

Zie ook:
Fotoserie van de brand
Website Mizumi Kampen
Facebookpagina Mizumi


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*