woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsHandtekeningen onder dorpsplan Wilsum

Handtekeningen onder dorpsplan Wilsum

-

 

Op donderdagmiddag 19 december hebben Kamper wethouder Janita Tabak en Wilsumse DB-voorzitterAlbert Boeve hun handtekening geplaatst onder het convenant van Dorpsplanplus Wilsum. De wethouder prees het dorp voor haar jarenlange actieve inzet. Gezien Wilsum het 70e en daarmee laatste Dorpsplanplustraject is dat in Overijssel is uitgevoerd, waren tevens Hero Klinker van de provincieOverijssel en de programmamanager van DOP+ Bart Buijs aanwezig. Albert Boeve: “We zijn enorm trots op alle enthousiaste vrijwilligers in Wilsum. Dat dit dorpsplan een plan is dat door Wilsumers zelf is opgesteld, sluit mooi aan bij hoe we zaken regelen. Zelf doen, en waar nodig trekken we in goed overleg opmet de gemeente.” De volledige inhoud van het dorpsplanplusboekje is binnenkort te downloaden opwww.wilsum.info.

Wilsum is in oktober 2013 gestart met ‘Dorpsplanplus’: het opstellen van een wensenlijst voor het dorp met daaraan gekoppeld een uitvoeringsplan in de vorm van concrete projecten, waarin ook de mogelijke financiering is opgenomen. De gemeente Kampen en Dorpsbelangen Wilsum hebben hierover een convenant afgesloten. Dorpsplanplus is een traject dat vier jaar duurt waarin de voortgang en de uitwerkingen van het convenant worden bewaakt. De gemeente, Dorpsbelangen en het consortium Dorpsplanplus hebben samen met bewoners intensief opgetrokken in het traject. Grote dank gaat uit naar iedereen die op een positieve manier heeft meegewerkt aan de totstandkoming van Dorpsplanplus Wilsum. Uitvoering kan van start!

In het convenant zijn de volgende uitvoeringsprojecten opgenomen:

•Wonen voor jongeren: afstemming vraag en aanbod + informeren
•Activiteiten voor ouderen organiseren
•Creativiteit in Wilsum
•Activiteiten voor en door jongeren (12-17 jaar)
•Beleefroute organiseren
•Verkeer en veiligheid (o.a. fietssnelweg en eigen gedrag inwoners)
•Veerstoelreplica op de loswal realiseren
•Zonnewering MFC realiseren
•Openbaar vervoer

Dorpsplanplus

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen