Hanzeregatta en NK Langebaan kanovaren in Kampen

In het weekend van 14 en 15 juni 2014 organiseert Kano Vereniging Skonenvaarder de Hanzeregatta.

Dit evenement omvat het Nederlands Kampioenschap kanovaren langebaan en bijwedstrijden over 200 en 500m. De Hanzeregatta kent inmiddels de 10e editie en is uitgegroeid tot een evenement dat kan rekenen op vele vaste en trouwe deelnemers/bezoekers uit het gehele land die aangeven graag naar hettoernooi in Kampen te komen. Dit jaar kan men ook een Duitse vereniging verwelkomen. Een mooi stukje promotie voor de stad Kampen. De Kanovereniging De Skonenvaarder kent verschillende klasbakken die uitblinken in hun discipline en grote kans maken om ook dit jaar Nederlands Kampioen te worden. Marit Kattenberg, William Bos, Ruth Vorsselman en Albart Flier behoren tot de grote kanshebbers. Zullen ze dit jaar wederom het goud pakken?

kanovaren skonevaarderNaast de vele individuele prijzen, strijden de verenigingen om de Hanzestad Kampen Bokaal voor de best presterende vereniging. Ook dit jaar wordt deze HanzeBokaal uitgereikt door burgemeester Bort Koelewijn. Deze wisselbeker is door de Gemeente Kampen beschikbaar gesteld, en is verbonden aan een mooie geldprijs. Ook aan de verenigingen met het tweede en derde puntentotaal wordt een geldprijs uitgekeerd.

Vorig jaar is de Hanzebokaal gewonnen door TWV uit Hengelo, gevolgd door de Skonenvaarder uit Kampen op de tweede plek en de Zwetplassers uit Wormer op de derde stek. Ook dit jaar belooft de strijd om de bokaal weer spannend te worden! De voorinschrijving geeft een gevuld programma en aan de organisatie van dit toernooi zal het niet liggen! Nu hopen op bestendig weer.

KV Skonenvaarder profileert zich in toenemend mate als een vereniging met een visie op breedtesport en met een groeiende behoefte om getalenteerde (jeugdige) sporters verder op weg te helpen. Een van de doelstellingen van de Hanzeregatta is het promoten van de kanosport en in dit licht organiseren wij mede de bijwedstrijden aanvullend op het NK Langebaan. En in de letterlijke maar ook figuurlijke betekenis krijgt het spectaculaire ‘boeien’ tijdens de Langebaan bijna een andere spetterende betekenis. Het trekt de aandacht en het boeit. Meer informatie is te vinden op Skonenvaarder.nl

kanovaren skonevaarder2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*