zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsHanzestad Kampen en PEC Zwolle bekrachtigen samenwerking

Hanzestad Kampen en PEC Zwolle bekrachtigen samenwerking

-

PEC Zwolle en de gemeente Kampen hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de stad Kampen, de Regio Zwolle en de toeristische IJsseldelta te versterken. De club en de gemeente organiseren hiervoor verschillende activiteiten op maatschappelijk, economisch, toeristisch en sportief gebied.

Economiewethouder Pieter Treep: “PEC Zwolle biedt een platform om met andere overheden, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen samen te werken aan een brede profilering van de regio Zwolle. Daarnaast biedt deze samenwerking kansen om onze ambities op logistiek en op havengebied te verwezenlijken. Het netwerk van PEC Zwolle zorgt ervoor dat we makkelijk met organisaties uit onze regio kunnen bouwen aan onze havenambitie en met partijen in Rotterdam, Amsterdam, België en Duitsland in contact kunnen komen. Wij hebben een maatschappelijk en economisch programma opgesteld voor de komende jaren. Samen met PEC Zwolle en de gemeenten Zwolle en Meppel gaan we ons inzetten om onze havens op de landelijke kaart te zetten.”

Tijdens de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax op 9 februari staat de eerstvolgende activiteit op het programma. In het IJsseldelta stadion wordt dan een bijeenkomst georganiseerd met regionale en Amsterdamse havenbedrijven, met als doel de banden tussen beide regio’s aan te halen.

Edward van Wonderen, algemeen directeur PEC Zwolle: ,,Het is inspirerend om te zien dat de steden Zwolle en Kampen elkaar goed weten te vinden en steeds meer samenwerken. Al van oudsher drijven deze steden handel met steden in heel Europa. Onze regio voegt een nieuwe bladzijde toe aan haar rijke handelshistorie met haar logistieke en havenambities. Niet alleen economisch weten onze steden elkaar te vinden, maar ook op sportief gebied. Met DOS Kampen en Go Ahead Kampen heeft PEC Zwolle een convenant om kennis uit te wisselen over het opleiden van jeugdspelers.

PEC Zwolle lanceerde in 2012 de naam IJsseldelta stadion, wat een rechtstreekse verwijzing is naar het toeristische landschap waarin de gemeente Kampen ligt. De club deed daarbij de oproep aan ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden om zich aan te sluiten om de regio verder te versterken door regiobinding en -promotie. PEC Zwolle en de gemeente Kampen hebben vervolgens besloten om de samenwerking aan te gaan en gezamenlijk de regio Zwolle op de kaart te zetten.

fototennekes

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen