Hart voor Kampen: “Gemeentes controleren niet of nauwelijks of een trap na plaatsing van een traplift nog aan de wettelijke eisen voldoet”

Gemeentes controleren niet of nauwelijks of een trap na plaatsing van een traplift nog aan de wettelijke eisen voldoet. Hart van Kampen werd benaderd door een inwoonster van onze gemeente over foutief geplaatste trapliften. Dit naar aanleiding van een uitzending van MAX Meldpunt. En dat is wel nodig omdat bij plaatsing van een traplift vaak leuningen worden verwijderd. In sommige gevallen blijft er daardoor te weinig ruimte over om veilig te lopen.

Hart voor Kampen nam daarom contact op met de gemeente Kampen. De partij wil weten hoe het in de gemeente is gesteld met trapliften. Het is de gemeente Kampen bekend dat trapliften soms foutief worden geplaatst. “Dit jaar heeft de gemeente Kampen twee meldingen van inwoners ontvangen met een foutief geplaatste traplift. Naar aanleiding van de bovengenoemde meldingen heeft de gemeente contact opgenomen met de leverancier. Die heeft deze klachten opgelost en de traplift juist geplaatst”, aldus de gemeente Kampen.

De leverancier haalt standaard bij plaatsing lift aan de muurzijde de trapleuning weg. Dan mag niet, daarmee wordt de trap onveilig en voldoet hij niet aan de wettelijke eisen. MAX Meldpunt liet in die uitzending zien dat naar schatting zo’n 80% van de (WMO)trapliften foutief worden geplaatst. “De gemeente kan een controle uitvoeren op een geleverde traplift. Tot nu toe is er geen aanleiding geweest om deze controle uit te voeren”, geeft de gemeente aan. Hart voor Kampen vind dit vreemd: er zijn immers dit jaar twee meldingen geweest van foutief geplaatste liften.

Hart voor Kampen doet dan ook een oproep: heeft u een traplift in huis of kent u iemand met een traplift? Kijk de uitzending van MAX er nog eens op na: https://www.maxmeldpunt.nl/wonen/gemeentelijk-toezicht-faalt-bij-plaatsing-trapliften/. Controleer of de traplift aan de wettelijke eisen voldoet. Als dit niet het geval is meldt dit dan via info@hartvoorkampen.nl, dan pakken wij dit op zoals u van ons gewend bent en zullen het melden bij de gemeente. De uitkomsten kunt u dan teruglezen op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/HartvoorKampen/

Ingezonden bericht(red.)


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.