Herbenoeming burgemeester Koelewijn een feit

Bort Koelewijn - burgemeester - college - BW 4Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen wordt woensdagavond 16 september om 19.30 uur tijdens een korte extra raadsvergadering beëdigd voor een nieuwe ambtstermijn van zes jaar. De eed wordt hem daarbij afgenomen door Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel.

In januari van dit jaar werd een vertrouwenscommissie samengesteld die eind april aan de  gemeenteraad rapporteerde tijdens een besloten raadsvergadering. Albert Holtland, voorzitter van de vertrouwenscommissie is van mening dat de inwoners van Kampen en ook de leden van de gemeenteraad content kunnen zijn met deze herbenoeming. “ We zijn er daardoor van verzekerd dat we ook de komende jaren een betrokken en meelevende burgemeester hebben die overal aanwezig is, die oog heeft voor problemen onder de bevolking en ook altijd probeert tijd te maken voor een praatje. Een burgemeester met een groot netwerk, die steeds probeert Kampen positief in de schijnwerpers te plaatsen.”

Op 30 april 2015 besloot de gemeenteraad van Kampen om Koelewijn voor te dragen voor herbenoeming bij de Commissaris van de Koning. Die stuurde de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zoals gebruikelijk is de aanbeveling bekrachtigd met een besluit van de Koning. Daarmee is de herbenoeming voor een periode van 6 jaar een feit.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*