Herbestemming Bovenhavenstraat stap dichterbij !

GroenLinks is blij met uitkomsten onderzoek

 

Het Oversticht besteedt in het themanummer Herbestemmen (juni 2014) uitgebreid aandacht aan de restauratiemogelijkheden voor de panden aan de Bovenhavenstraat in Kampen. Die kansen zijn royaler dan tot nu werd verondersteld door menigeen: “Uit het onderzoek bleek bijvoorbeeld dat restauratie van de bestaande gebouwen financieel gezien prima kon concurreren met sloop/nieuwbouw.”

Behoud van de panden was jarenlang de inzet van GroenLinks. De voorgenomen sloop kwam op de langere baan. GroenLinks is blij met het onderzoek van Oversticht. Nieke Jansen, fractievoorzitter van GroenLinks: “Dat is een mooie uitkomst. Het laat zien dat de ideeën van GroenLinks veel realistischer waren dan menigeen in 2011 beweerde. De kans dat alle panden bewaard blijven is heel veel groter geworden door het advies van Het Oversticht.”
Een grote groep omwonenden was nauw betrokken bij de plannen die GroenLinks in 2011 maakte voor het gebied in samenwerking met architecte Mara Breunesse. Om de informatie te delen met de deelnemers aan het Bovenhaven-project zorgde de fractie voor extra exemplaren van het themanummer.

BHS_juli2014

Foto: Nanda Rave, een van de deelnemers, ontvangt het themanummer van Nieke Jansen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*