Nieuwe inzamelaar hergebruik goederen Kampen

Wethouder Ekker gaat binnenkort een kennismakingsgesprek aan met Het Goed’ in Emmeloord. Dit houd in dat Kringloop Kampen de aanbesteding voor het inzamelen van ‘herbruikbare artikelen’ niet gekregen heeft.  Het Goed telt momenteel 25 kringloopwarenhuizen. Die worden aangestuurd door het servicekantoor in Emmeloord.

Het Goed2Wethouder Ekker: “Feit is dat de wettelijke aanbestedingstermijn voorbij is en dat ik maandag met de nieuwe partij voor de goed zooi inzameling om tafel zit”. De wethouder gaf aan te hopen tot goede afspraken te komen met de nieuwe inzamelaar: “Ook ‘Het Goed’ wil tot een vlekkeloos verloop van de dienstverlening komen, het liefst naar personeel kijken en het geruisloos laten verlopen, helaas stopt voor Kringloop Kampen het inzamelen van goed zooi, we hopen dit met zo min mogelijk pijn voor personeel en organisatie te laten verlopen.” Aldus wethouder Ekker tijdens de raadsvergadering van donderdagavond.

Wat het niet krijgen van de aanbesteding voor Kringloop Kampen voor gevolgen zal hebben is nog niet duidelijk. SP-raadslid Lenie van Asselt vroeg zich af hoe het aanbestedingsbeleid van de gemeente Kampen in elkaar steekt: “Ik kan me voorstellen dat als we 28 inwoners uit Kampen aan het werk houden bij Goed Zooi dit ook een ‘win-win’situatie is!” Het contract met Kringloop Kampen voor het inzamelen van herbruikbare artikelen liep 1 juli af.

‘Het Goed’ Passend werk
Naast hergebruik van gebruikte spullen maakt ‘Het Goed’ werk van werkgelegenheid en bied ze passend werk aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In haar kringloopwarenhuizen kunnen zij op een laagdrempelige manier weer ervaring opdoen. Zij hebben hierdoor een grotere kans om een baan te vinden bij een regulier bedrijf.