zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsHerinrichting Zambonistraat van start

Herinrichting Zambonistraat van start

-

Op maandag 23 september verricht wethouder Pieter Treep de starthandeling voor de herinrichting van de Zambonistraat. De herinrichting bestaat in hoofdzaak uit het opwaarderen van de huidige rotonde tot een turborotonde. De firma Schagen Infra BV start maandag 23 september met de uitvoering. De uitvoering duurt tot en met november dit jaar.
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. De bereikbaarheid van het kantoorgebouw aan de Zambonistraat, het tankstation en de McDonald’s is gewaarborgd. Voor bestemmingsverkeer richting het industrieterrein wordt, gedurende het gehele project, een adviesroute op de N50 (via afrit 32a) geplaatst.
zambonistraat
Omleidingsroute
In verband met de veiligheid tijdens de werkzaamheden wordt de Van Doorneweg van 5 oktober tot 13 november afgesloten. Hiervoor wordt een omleidingsroute ingesteld. Tijdens deze periode blijft er een verbinding tussen de Flevoweg en de Ambachtsstraat. Door deze verkeersmaatregelen zal de doorstroming echter minder zijn.
Verbeteren bereikbaarheid Kampen Noord
Om de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen en de Zuiderzeehaven in Kampen te verbeteren heeft de gemeente Kampen enkele jaren geleden, samen met de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat, onderzocht hoe we dat het beste kunnen doen. Als oplossing is daar het uitvoeren van twee werken uitgekomen. De eerste is de realisatie van een op- en afrit op de N50 nabij de Zuiderzeehaven. Deze is vorig jaar aangelegd als afrit Kampen Noord. De tweede is de herinrichting van de rotonde Zambonistraat/Van Doorneweg/Ambachtsstraat, de Zambonistraat zelf en de herinrichting van een gedeelte van de Flevoweg. Deze werkzaamheden wil de gemeente Kampen dit najaar en in het komend voorjaar uitvoeren.
Turborotonde en meer rijstroken Zambonistraat
Er worden extra rijstroken aangelegd waardoor de doorstroming verbetert. Ook in de Zambonistraat tussen de rotonde en de aansluiting op de Flevoweg worden extra rijstroken c.q. opstelstroken aangelegd wat de doorstroming verbetert. Langs dit gedeelte van de Zambonistraat wordt ook een fietspad aangelegd, zodat de ontsluiting van het Melmerpark en achterliggend gebied voor het fietsverkeer verbetert.
Flevoweg
Op de Flevoweg zelf worden ook extra rijstroken aangelegd, die tot een betere verkeersafwikkeling leiden. De Flevoweg wordt in het voorjaar van 2014 aangepakt. De aanleg van extra rijstroken wordt gecombineerd met het groot onderhoud dat de provincie Overijssel dan aan de Flevoweg gaat uitvoeren.
De verbetering van de bereikbaarheid van Kampen Noord wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Europese Unie.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen