Higher Level kijkt uit naar verrassend dubbelconcert

higher level
Door Niek Teune

 

KAMPEN – Om het jaar organiseert gospelkoor Higher Level een interactieve avond in de Stadsgehoorzaal, waarop in tweevoud een concert gegeven wordt. Zaterdagavond 24 december is het weer zover. Vaste begeleidingsband Gware, projectkoor Higher Level Kids en violist Jan Rein Palland verlenen hun medewerking, maar ook speciale gast Hein de Haan zal een bijdrage leveren aan het diverse programma. Het geheel staat onder leiding van dirigent Ria van Dijkhorst. Kaarten kunnen aangeschaft worden via www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Ria van Dijkhorst vertelt over het koor: ‘Gospelkoor Higher Level bestaat uit mannen en vrouwen die graag over de liefde van de Heere Jezus willen zingen. Met andere woorden: we zingen over het hoge niveau, op een hoog niveau. Om lid te mogen worden van Higher Level moet men door de auditie komen. Er moet een bepaald basisniveau gehaald worden.’ Het is niet het enige waarin Higher Level afwijkt van de meeste andere koren. Zo heeft elk koorlid bij een uitvoering een eigen microfoon. ‘Het geluid is daardoor intenser en komt beter tot zijn recht. Het maakt dat de koorleden individueler belangrijker zijn en wat minder opgaan in de massa’, vertelt Van Dijkhorst.

Het thema van het komende dubbelconcert is ‘Jesus saves’. ‘Hier zullen wij als koor alleen en samen met de mensen over zingen. Heel bijzonder is deze keer de aanwezigheid van projectkoor Higher Level Kids. Het bestaat uit kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar oud. Het kan een eenmalig project zijn, maar het zou ook vaker terug kunnen komen. Zij zingen enkele liederen tijdens deze avond’, zegt Van Dijkhorst. Een andere speciale aanwezige is Hein de Haan, een handpop die tot leven wordt gebracht door Mariët van Putten-Kroneman. Hein is een eigenwijze haan die nieuwsgierig is naar de wereld om hem heen en graag alles wil onderzoeken. ‘We zoeken steeds iemand anders om een verrassend, variërend element aan het avondprogramma toe te voegen’, aldus Van Dijkhorst.

Het dubbelconcert vindt plaats in twee sessies om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om te komen luisteren. Het eerste concert zal om 19.00 uur starten en tot 20.30 uur duren. De aanvang van het tweede concert is 21.30 uur. Wanneer het concert om 23.00 uur afgelopen is, is er de mogelijkheid om na te praten en iets te drinken. Op www.stadsgehoorzaalkampen.nl kunnen kaarten besteld worden. Kinderen van 12 jaar of jonger betalen 2,50 euro, terwijl luisteraars van 13 jaar of ouder voor 9,50 euro naar binnen mogen. Meer informatie kan gevonden worden op www.higher-level.nl of op de Facebookpagina van het koor.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673