Hilbrandt van Boven vrijwilliger van het jaar bij BC Kampen

KAMPEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van Badmintonclub Kampen is Hilbrandt van Boven uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Van Boven, die al bijna zijn hele leven badminton speelt en nu drie jaar competitieleider is, volgt Gerben Tuitel en Berber Bouma op.

Op de vraag wat er zo leuk is aan de functie, antwoordt Van Boven verrassend: ‘Eigenlijk is het helemaal niet leuk om competitieleider te zijn. Ik vind het wel tof om mensen enthousiast te maken voor de competitie, maar verder moet ik vooral heel veel praktische dingen regelen. Leuk is dat niet, maar het is wel belangrijk dat het gebeurt.’

Van Boven was een jaar of tien toen hij begon te badmintonnen in Oldebroek. Eerst speelde hij bij Poona ’81, na een pauze van een paar jaar ging hij verder bij Bavero ’96. Inmiddels speelt Van Boven al bijna negen jaar bij BC Kampen, waarvan vijf in de competitie, en hij is nog lang niet van plan te stoppen.

‘Ik ben blij met de waardering die ik nu krijg,’ zegt Van Boven, die ook druk is met de organisatie van het clubfeest, ‘maar eigenlijk is zo’n titel helemaal niet nodig. Ik speel graag bij BC Kampen, ook in de competitie, dus vind ik het niet meer dan normaal dat ik ook mijn steentje bijdraag. Samen maken we de club tot wat hij is: een prachtvereniging!’

Foto: Janneke Krijtenburg / Berber Bouma

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*