Hilde Palland definitief op plek 21 CDA tweede kamer verkiezingen!

hilde-pm-cda-tk2017KAMPEN – Afgelopen zaterdag op het partijcongres van het CDA in Veghel is bekend geworden dat CDA Kampen fractievoorzitter Hilde Palland-Mulder definitief op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat en wel op plek 21. Hilde Palland is daarmee 1 plek gestegen ten opzichte van de concept-lijst van het CDA.

Hilde Palland-Mulder (37) is blij en vereerd met de plek op de kandidatenlijst. ‘Er is serieus kans om weer met 2 CDA vertegenwoordigers vanuit Overijssel in de tweede kamer te komen. Dat is mooi en nodig.’ Het CDA heeft op de landelijke lijst 4 kandidaten uit Overijssel staan en in Overijssel nog 5 regionale kandidaten op de Overijsselse staartlijst. Hilde is de tweede kandidaat vanuit Overijssel na Pieter Omtzigt die op 4 staat.

Eerlijke economie, werk, familie en gezin
Hilde Palland wil in haar campagne inzetten op het thema eerlijke economie en familie en gezin. Hoe maken we het voor MKB en familiebedrijven makkelijker in plaats van moeilijker om bijvoorbeeld personeel aan te nemen? Het beleid van de afgelopen jaren heeft daar zeker niet aan bijgedragen en ook voor ZZP’ers wordt het er met de wet DBA niet beter op wat dat betreft stelt Hilde.

Ook de onderkenning van logistieke betekenis en functie van bijvoorbeeld de regio Zwolle mag wat Hilde betreft hoger op het prioriteitenlijstje van Den Haag komen. Bereikbaarheid en doorstroming zowel bij verkeer over de weg als vervoer over water is van belang. Daar moet ook buiten de randstad in worden geïnvesteerd. Er is een gezamenlijk agenda vanuit Noord-Oost Nederland als het gaat om de ontsluiting van Overijssel en Gelderland richting Flevoland en Groningen/Friesland en vaarverbindingen naar en langs Kornwerderzand, met betekenis voor verkeersveiligheid en werkgelegenheid!

Ook vindt Palland dat het belang van familie en gezin, in welke samenstelling dan ook, weer meer aandacht verdient. Die moet veiligheid en een stabiele basis bieden. ‘Ouders met jonge kinderen kunnen beter tegemoet worden gekomen in de combinatie werk / thuis en aansluiting op het onderwijs. Maar ook de combinatie van werk en zorg voor een naaste als mantelzorger. Dat zijn wat mij de betreft de uitdagingen om de samenleving op een gezonde manier draaiende te houden’ zegt Palland.

‘Het lijkt mij een hele uitdagende maar ook mooie verantwoordelijkheid om mij daarvoor dagelijks in te zetten in Den Haag,’ besluit Hilde Palland. ‘Maar we zijn er nog niet. Om daadwerkelijk in de Kamer te komen moeten we er wel met elkaar voor gaan. In de hele regio!’


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673