donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsHoe staat het met de IJsselkogge..?

Hoe staat het met de IJsselkogge..?

-

Wethouder Tabak blogt op haar site de laatste ontwikkelingen omtrent de IJsselkogge…

ijsselkoggeMedio 2014 zal de IJsselkogge gelicht worden, en dat geeft opwinding alom. Terecht want het is ook bijzonder dat een Middeleeuws schip gelicht en geconserveerd gaat worden. Wat is nu precies de stand van zaken? Het college heeft een klein onderzoek (quick scan) laten doen waarbij de vraag is gesteld: leidt het exposeren van de Kogge tot meer toeristen/ bezoekers? Het antwoord van de onderzoeker, die voor zijn onderzoek uitging van vier scenario’s, variërend van tent tot een groot Hanzemuseum was “ja”. Deze conclusie is gebaseerd op soortgelijke musea/ exposities in binnen- en buitenland. De onderzoeker stelt dat het aantal bezoekers dat extra naar Kampen komt voor de Kogge kan oplopen met 10% tot 50% afhankelijk van welk scenario er gekozen wordt.
Deze conclusie was voor het college reden om aan de raad een krediet te vragen zodat we een tweede, veel uitgebreider onderzoek kunnen doen. In dat onderzoek, staan twee vragen centraal, kunnen we de Kogge ook in Kampen conserveren en welke lokatie en vorm is geschikt voor het exposeren van de Kogge? Vooral belangrijk daarbij zijn de kosten van de exploitatie, het moet immers wel betaald worden en het is geen vetpot in gemeenteland.
Kortom er is nog geen enkele keuze gemaakt met betrekking tot een lokatie of de vorm. Wanneer de raad op 4 juli instemt met het krediet hopen we na de zomer antwoord te hebben op de onderzochte vragen en de volgende stappen uit te zetten

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen