Hondencontrole van alle woonadressen

Het niet doen van aangifte van een hond kan leiden tot een boete.

De Gemeente Kampen gaat de komende maanden controleren of de verplichte hondenbelasting wordt betaald. De controleurs kunnen zich legitimeren met een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs. Er vindt een hondencontrole plaats van alle woonadressen in de gemeente Kampen.

Er wordt niet meer gecontroleerd aan de hand van eerder geregistreerde hondenpenningnummers maar op basis van het aantal honden dat wordt aangetroffen op een adres. Als de controleurs een niet-geregistreerde hond aantreffen, wordt hiervan melding gemaakt bij de heffingsambtenaar.

De hondenbelasting voor dit jaar bedraagt € 86,88 voor iedere gehouden hond. Hondenbelasting is een algemene belasting. De opbrengst hiervan vloeit in de algemene middelen. Voorzieningen voor honden als hondentoiletten, hondendolterreinen en afvalbakken met opruimzakjes worden uit de algemene middelen betaald.

Vandaag (woensdag 7 okt.) werd er door ‘Stadstoezicht’ onder andere gecontroleerd in de wijk de Maten. Dus niet schrikken als u vandaag of morgen deze aardige meneer of één van zijn collega’s bij u aan de deur krijgt.

Als u gewoon ‘braaf‘ betaald is er niets aan de hand toch ?

hondecontrole


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*