Hondeneigenaars veroorzaken flinke overlast in de binnenstad

DOE ONS EEN LOL

Bel aan bij wie dan ook in de Buiten Hofstraat en vraag naar het ‘hondenpoep-probleem’ in de straat en je kan er van uit gaan dat er een heel relaas op volgt. De overlast neemt ondertussen ongekende vormen aan.

Na maanden, zo niet jaren, ellende in de Buiten Hofstraat, zijn de bewoners het daar nu meer dan zat; Overlast door hondeneigenaren die de behoefte van hun huisdier ongegeneerd op de straat laten liggen. Het loopt de spuigaten uit in de straat, waar kinderen volop buiten spelen, op de straat, waar nauwelijks tot geen verkeershinder is.

Niet alleen met het oog op het aankomende voorjaar en daarmee ook de zomer, waarin de kinderen weer actief buiten zijn, maar ook om de andere ongemakken en frustraties die dit probleem veroorzaakt, slaan de straatbewoners nu de handen ineen om dit probleem grondig aan te pakken. Gemeente Kampen, Stadstoezicht en politie zijn benaderd en er wordt regelmatig gecontroleerd in de straat. ‘Er is lang genoeg gewaarschuwd, het word tijd dat er consequenties aan verbonden worden’, aldus de bewoners van de Buiten Hofstraat. Met posters achter de ramen laten de bewoners weten dat het niet meer bij waarschuwen blijft. ‘Wij in de shit? Dan zij een boete.’

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*