Geen sloop maar hoop voor schoolgebouw Van Heutszkazerne

schoolgebouw van Heutsz

Tijdens een thema-avond over ‘Herbestemming monumenten in Kampen’ (zie onderaan) is bekend geworden dat het schoolgebouw van de Van Heutszkazerne gered is van de sloop. Stichting Boei kan zich vrijwel zeker de nieuwe eigenaar noemen van het veelbesproken stukje Kamper geschiedenis.

“Boei is een ondernemende organisatie zonder winstoogmerk en heeft de ambitie een oplossing te vinden voor het maatschappelijk vraagstuk van het leegkomende erfgoed”, volgens een medewerker van de stichting. Stichting Stadsherstel Kampen heeft zich altijd verzet tegen de sloopplannen van de vorige eigenaar, wooncorporatie DeltaWonen, en SSK vroeg Boei vorig jaar om onderzoek te doen naar mogelijkheden tot behoud.

DeltaWonen was voornemens om het gebouw te slopen en daarna nieuwbouw te realiseren. Na overleg tussen SSK en gemeente Kampen werd besloten Stichting Boei te laten kijken of het pand behouden kon worden. Boei wil het voormalige schoolgebouw van de legerplaats na aankoop een nieuwe bestemming geven en er appartementen in realiseren. DeltaWonen wenst niet te reageren zolang de koop nog niet officieel rond is.

Zie ook:
Discussieavond over doorontwikkeling historische panden (D66)
SSK blijft gaan voor behoud en herbestemming van schoolgebouw (3 mei 2015)
Stichting Stadsherstel Kampen tegen sloop schoolgebouw (28 juli 2014)