Bijzonder hoorspel in Stedelijk Museum Kampen

“de toedracht en de schrijver” is een waar gebeurde criminele zaak uit 1560.


Op 28 en 29 september vindt in het Oude Raadhuis (het Stedelijk Museum Kampen) iets bijzonders plaats: een hoorspel, gemaakt door Martin-Jan van Santen, op basis van een gedichtencyclus van Jeroen Kummer: “De toedracht en de schrijver”. Kees schilder, Kamper historicus, vond al een aantal jaren geleden documenten over een rechtszaak in het Kamper Stadsarchief. Jeroen Kummer maakte er poëzie van en Martin-Jan van Santen een hoorspel.

Het betreft een waar gebeurde criminele zaak uit 1560, die tot in detail is gereconstrueerd. Het hoorspel vertelt het verhaal van een groep criminelen, in Kampen opgepakt, in het raadhuis gevonnist, en uiteindelijk ook terechtgesteld. Enkel door middel van geluid wordt een fascinerend beeld geschetst van de rechtsgang in de 16e eeuw. Zo komt de oorspronkelijke functie van het raadhuis (die van rechtszaal) weer even tot leven.

Het hoorspel is tweemaal te beluisteren: woensdag 28 en donderdag 29 september vanaf 19.30 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen.

Het programma is als volgt:
19.30 uur: Ontvangst in de Gouden Zaal met een kopje koffie
20.00 uur: Inleiding door de Kamper historicus Kees Schilder
20.15 uur: Start hoorspel
21.00 uur: Afsluiting met een drankje

De entree, inclusief koffie en drankje, is € 5,00 voor Vrienden en € 7,50
voor niet-Vrienden. Reserveren via e.schaaf@kampen.nl.

oude raadhuis stedlijk museum kampen


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673