Houdt de gemeenteraad het evenement Sail in de benen?

boot ketting

Houdt de gemeenteraad het evenement Sail in de benen? Dat was de vraag donderdagavond in de raadsvergadering. De raad stemde gisteren met 25 van de aanwezige 30 in met het amendement van GroenLinks om nu wél het tekort aan te vullen, maar dan niet zomaar door te gaan met de subsidie van dit evenement.

Voordat de stichting weer subsidie kan krijgen, moet een evaluatie duidelijk maken of deze organisatie het evenement nog wel kàn organiseren. (De SGP stemde tegen het amendement en ook tegen het raadsvoorstel: elke steun aan Sail is de SGP te veel. De overige partijen steunden het amendement en vervolgens ook het voorstel.)

Groen Links:
“De raad moet vanavond een besluit nemen over een extra subsidie voor Sail 2014(!) omdat er een enorm tekort is. GroenLinks is geschrokken van dat grote tekort van Sail 2014.

De organisatie eindigt 236.000 euro in het rood, op een begroting van €278.000. En dat voor een evenement dat voor ruim €170.000 wordt gesubsidieerd uit gemeenschapsgeld – waarvan 140.000 van de gemeente.

Er zijn verbijsterend grote afwijkingen in de voorlopige cijfers ten opzichte van de begroting, zo groot dat een gedegen evaluatie noodzakelijk is. GroenLinks stelt een amendement voor waarmee we nu wel het gat dichten maar niet zomaar doorgaan met subsidie voor Sail richting 2018.

Niet het schip in, wel even aan de ketting….”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*