’Dag van de Stadskip’ goed bezocht (video)

Veel gekakel en gezelligheid bij kinderboerderij Cantecleer

Afgelopen zaterdag werd in de hoek van het Stadspark een dag georganiseerd waarop de kip centraal stond. Vele aspecten werden belicht en gedemonstreerd. De Vereniging voor Kleindierhouders toonde diverse kippenrassen en fa. Boer & Zn. liet haar uitgebreide assortiment in diervoeders en -benodigdheden zien. Rianne Kruijt toonde een portrettekening van haar hand, die nog niet voltooid is maar nu al een prachtige haan laat zien. Te proeven was er ook veel, van omelet tot aan de kip zelf.

De opkomst was boven verwachting. Het stralende weer zal daarbij ongetwijfeld een rol hebben gespeeld maar de bezoekers kwamen ook om meer te leren en te zien van de kip. Diverse kipgerechten kwamen ter sprake en men kon zelfgemaakte advocaat proeven. Het kippenhok, dat men krijgt bij het leasen van kippen werd getoond. De nieuwe uitvoering biedt de mogelijkheid om op het hok een plantenbak te plaatsen waarin men dan het groenvoer voor de kippen kan telen. Voor de stadslandbouw werd eveneens belangstelling getoond.

Dag van de Stadskip bij CantecleerWanneer men zich in stadslandbouw verdiept, komt de stadskip vanzelf ter sprake. Een bezoekster vroeg zich bijvoorbeeld af of zij een paar kippen mag houden op het stukje gras van de gemeente naast haar huis. Voor deze zogenaamde ommelandjes ligt nog een schone taak weggelegd voor de gemeente. Een andere bezoekster liet zien hoe zij één van haar kippen bijna als huisdier houdt. Met de brutaliteit, die kippen eigen kan zijn, komt één van haar kippen regelmatig het huis binnen tippelen.

Het was een drukte van jewelste op kinderboerderij Cantecleer tijdens de Dag van de Stadskip. Men kwam ogen en oren tekort om alles te zien en te beleven. Oren tekort was niet erg want het was soms wel een heel gekakel die dag. Onder de foto staan enkele verwijzingen naar eerdere artikelen en informatieve websites.

Dag van de Stadskip bij Cantecleer• Aankondiging van de Dag van de Stadskip
Lease een kip bij Cantecleer
• De doorstart van het leaseproject (Kippenlease 2.0)
Ondernemende kinderboerderijen
• Zowel Cantecleer als de Stadskip presenteren zich op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*