*UPDATE* Lichaam geborgen uit de IJssel betreft inderdaad de 19 jarige jongen

In de IJssel, ter hoogte van het Van Heutszplein, wordt al enige tijd met man en macht gezocht naar een vermiste jongen van 19 jaar. Een ooggetuige zag hem met een andere jongen in het water, toen hij ineens onder water raakte en vervolgens niet meer boven kwam. Hulpdiensten waren al snel ter plaatse.

De traumahelikopter die nabij de brug was geland, heeft zijn retour genomen. De politiehelikopter heeft ook tevergeefs gezocht boven de IJssel. Duikers van de brandweer zijn actief op zoek naar de jongen die nu zo’n anderhalf uur wordt vermist. Daarbij worden ze geholpen door passanten in bootjes op de IJssel. De politie ter plaatse is ingezet als verkeersregelaar om het verkeer goed door te laten stromen.

***UPDATE 18:50 ***

De Veiligheidsregio IJsselland heeft inmiddels bericht dat het geen inzet meer is naar levensreddend handelen, maar naar berging.

Op dit moment zijn enkel nog vaartuigen van de Politie en Rijkswaterstaat aanwezig bij het Van Heutszplein.

***UPDATE 19:15***

Zojuist is er een lichaam geborgen ter hoogte van het Van Heutszplein. Of het de 19 jarige vermiste drenkeling betreft wordt nog onderzocht, meldt de Politie Kampen op twitter.

***UPDATE 22:08***
Zojuist heeft de politie bekend gemaakt dat het lichaam dat vanavond werd aangetroffen in de IJssel inderdaad de 19-jarige man uit Dronten betreft. De man werd na een zwempartijtje vanmiddag vermist.

 

 

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*