Human Library: Ga in gesprek met een ‘levend boek’!

Zaterdag 9 en zondag 10 oktober | 13.00 - 17.00 uur | Bibliotheek Kampen | gratis toegang

Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober komen boeken tot leven tijdens Human Library Kampen in de Stadskazerne/ Bibliotheek Kampen. Bijzondere titels zitten tussen 13.00 en 17.00 uur voor je klaar voor een inspirerend gesprek.

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Human Library wil mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’. Denk aan een (jonge) weduwe, polyamorist, vluchteling, gedupeerde van de toeslagenaffaire. Met een ‘boek’ uit de Human Library luister je naar bijzondere levensverhalen. Het resultaat: verrassende, inspirerende ontmoetingen mét humor.

Hoe het werkt
Het werkt zoals een bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare ‘levende boeken’. Op een groot bord kun je zien of dat boek niet op dat moment is uitgeleend. Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Daarna brengt de baliemedewerker jou en het ‘menselijke boek’ met elkaar in contact. De gesprekken duren ongeveer 20-25 minuten.

Waarom Human Library
Het doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Human Library een evenement om de dialoog te promoten.

Hoe is het ontstaan
Oorspronkelijk is Human Library ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie, genaamd ‘Stop the Violence’. Momenteel vindt het evenement in diverse steden over de hele wereld. Human Library Kampen wordt (tijdens Ontmoetingsfestival Kampen) georganiseerd door Bibliotheek Kampen, Human Library Nederland, UITverGROOT en Europe Direct.

Human Library Kampen
Zaterdag 9 en zondag 10 oktober, 13.00 – 17.00 uur
Stadskazerne, Bibliotheek Kampen, Oudestraat 216 Kampen
Gratis entree
Meer informatie op www.bibliotheekkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*