Huren van enkele tientallen woningen omlaag.

Vanaf 1 oktober gaat het nieuwe woningwaarderingsstelsel van kracht.

De huurwoningen worden opnieuw gewaardeerd. Als blijkt dat woningen een huurprijs hebben die boven de maximaal toegestane huurprijs ligt, kan de huurprijs naar beneden worden aangepast.

Volgens Deltawonen liggen de huren die zij berekenen in de meeste gevallen lager dan de maximale huurprijzen die zij voor een woning zouden kunnen vragen.

“Dit doen wij omdat wij woningen betaalbaar willen houden voor mensen met een kleine beurs. De huurverlaging waarover in de kranten/media wordt gesproken, betreft dan ook alleen huurwoningen waarvoor wij meer vragen dan de maximale huur.”

Het zou hier om enkele tientallen woningen gaan. DeltaWonen meldt op haar website dat zij de huurprijzen van die woningen zelf actief gaan verlagen. Deze huurders krijgen op korte termijn bericht over de huuraanpassing.

Zelf checken
De Woonbond roept huurders op om niet af te wachten, maar zelf te controleren of ze recht hebben op een aanpassing. Huurders kunnen de Huurpijscheck doen op de website van de Huurcommissie of een verzoek indienen bij hun verhuurder.(Klik hier voor de huurprijscheck.)

Woningen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*