dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsHuurcontract getekend voor nieuwe brede school De Groenling

Huurcontract getekend voor nieuwe brede school De Groenling

-

De realisatie van de brede school De Groenling in Het Meer in IJsselmuiden is deze week weer een stap dichterbij gekomen. De gemeente Kampen, Schoolvereniging IRIS en Kinderopvang Ienieminie ondertekenden maandag de huurovereenkomsten en hieven daarna het glas op een vruchtbare samenwerking. De totale nieuwbouw van de school zal eind februari worden aanbesteed en de verwachting is dat in juni met de bouw kan worden gestart. In de nieuwe Groenling zal Ienieminie zorgdragen voor een kinderopvang, een peuterspeelzaal en de buiten- en tussenschoolse opvang (BSO en TSO).

“We gaan een hele mooie nieuwe school bouwen”, vertelde een trotse Gerard Wolters, lid van het college van bestuur van Schoolvereniging IRIS, bij de feestelijke ondertekening. “Het heeft lang geduurd. In 2009 moest het project zelfs worden stopgezet, maar uiteindelijk is de kogel toch door de kerk en nu kunnen we volop aan de slag.”
Volgens wethouder Kievit sluit de komst van brede School De Groenling prima aan bij de sociale opgave die Kampen heeft, onder meer op het gebied van jeugdzorg. “Als je dan zo’n voorziening als deze kunt realiseren, middenin een nieuwe wijk en dus dichtbij de burger, dan moet je toeslaan. Daarnaast wordt de nieuwe wijk Het Meer de burger aangeboden mét een schoolgebouw. Dat was voor de gemeente Kampen heel belangrijk. We zien nu ook het resultaat daarvan, want de woningverkoop in Het Meer verloopt goed en er vestigen zich veel jonge gezinnen. Ik ben blij dat ik hier namens de Gemeente Kampen mijn handtekening onder mag zetten.”

De Groenling komt centraal in de nieuwbouwwijk Het Meer te liggen, direct achter sporthal de Oosterholthoeve. Hier, in de groene long van de wijk, kunnen de schoolkinderen straks naar hartenlust buiten spelen en gymmen. Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste kinderen na de zomer van 2015 de lessen gaan volgen in hun nieuwe school. Er staat dan een basisschool met twaalf klassen, een speellokaal, een kinderopvang van twee groepen, twee groepen BSO en één groep TSO.

ko

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen