Ideeën gevraagd voor een Kamper erfgoedproject

Foto van auteur

Kampen won op 31 oktober de BNG Bank Erfgoedprijs 2013 van € 25.000. Het geld is te besteden aan een erfgoedproject naar keuze. De gemeente Kampen kiest ervoor om samen met inwoners op zoek te gaan naar een goede bestemming en roept iedereen op om ideeën in te dienen voor concrete erfgoedprojecten.
De beoordeling van de inzendingen wordt gedaan door een jury van Kampenaren. De jury maakt een selectie van de meest passende en kansrijke projecten. Vervolgens wordt deze selectie gepubliceerd, zodat iedereen kan stemmen op het beste idee.
Wethouder Janita Tabak: “Bij het winnen van de BNG Bank Erfgoedprijs zei ik al dat dit een prijs is van en voor alle Kampenaren. Het was juist het verhaal van de mensen, die ieder op eigen wijze bijdragen aan het verrijken, dragen en doorgeven van het erfgoed van Kampen dat er voor de jury uitsprong. We willen daarom iedereen in de gelegenheid stellen om ideeën voor de besteding van het geldbedrag bij ons in te dienen. Dit mag ruim ingevuld worden, zoals bijvoorbeeld een erfgoedwebsite, een publicatie of een app, een verhalenproject, archeologie in de klas, herstellen van een oude wandelroute, gevelstenen herstellen enzovoort.”

Criteria

Een erfgoedproject moet aan de volgende criteria voldoen:
  • Het is een concreet en uitvoerbaar project binnen de gemeente Kampen.
  • Het project draagt bij aan het op de kaart zetten van het erfgoed van Kampen, waarbij de belevenis van erfgoed centraal staat.
  • Het project geeft een impuls aan het erfgoedbeleid en bereikt een breed publiek.
  • Erfgoed mag daarbij ruim worden gezien: monumenten, archeologie, cultuurlandschap, archieven, collecties, verhalen, tradities etc.
  • Het project heeft een (voorlopige) begroting. Uiteraard is een begroting lager dan € 25.000 ook mogelijk, zodat er wellicht meerdere kleine projecten uitgevoerd kunnen worden.

E-mailadres

Via bngerfgoedprijs@kampen.nl kan iedereen tot en met 13 januari 2014 een idee aandragen. Eind februari wordt bekendgemaakt welk idee voorgedragen wordt aan BNG Cultuurfonds voor het eindoordeel.
HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

Plaats een reactie