Vaste ligplaats gezocht voor IJsselkogge in Kampen

Noah IJsselkoggeGemeente organiseert brainstormsessie op 15 juni in Stadskazerne

Meerdere ideeën en initiatieven voor een expositieruimte en -plaats komen op het Stadhuis binnen voor de IJsselkogge als die in de toekomst terugkeert naar Kampen. Om op die mogelijke komst voorbereid te zijn en om de burgers erbij te betrekken, organiseert de gemeente daarom een werkconferentie waarbij iedereen welkom is om mee te denken en te praten.

Onder internationale belangstelling van media en publiek werd op 10 februari de IJsselkogge van de rivierbodem gelicht (zie bergingsdeel 15). In haar uitnodiging meldt de gemeente onjuist dat de bijzondere scheepsvondst momenteel in Batavialand (Lelystad) wordt geconserveerd. Zo ver is het nog niet want de Rijksdienst voor Cultuur Erfgoed (RCE) moet daar eerst een besluit over nemen, wat in september wordt verwacht. De kans op een positief conserveringsbesluit is wel groot en dan zou volgens afspraak de IJsselkogge na conservering terugkomen naar Kampen.

lichting IJsselkogge

De gemeente wil graag in gesprek met betrokkenen en geïnteresseerden over de ideeën en eventuele initiatieven voor een expositieruimte en vaste ligplaats voor de IJsselkogge. Welke kansen en mogelijkheden zijn er, ook financieel? Zowel initiatiefnemers als eenvoudigweg geïnteresseerden zijn welkom op de werkconferentie van 15 juni in de nieuwe Stadskazerne aan het Van Heustzplein. Tot 9 juni kan men zich aanmelden bij Yvonne van Marle (gemeente Kampen) op het e-mailadres Y.vanMarle@Kampen.nl. Als iemand zijn of haar idee wil presenteren, kan dat ook bij Yvonne worden gemeld.

Het programma van de brainstormavond is alsvolgt:
19u00  Inloop
19u30  Welkom en inleiding door burgemeester Koelewijn over de gemeentelijke kaders en aandachtspunten gevolgd door korte inleidingen van het RCE en maritiem archeoloog Wouter Waldus (op de foto hieronder). Ook is er ruimte voor eventuele presentaties.
20u00  Denk- en doesessies.
21u45  Terugkoppeling
22u00  Afsluiting en borrel

Voor diegene die de spannende voorbereiding en berging nog eens wil beleven, heeft KampenOnline uitgebreid verslag gedaan (zie hieronder).

lichting IJsselkogge

Zie voor meer informatie:
Artikelserie over de IJsselkoggeberging
Wouter Waldus over het project
Museum Nieuw Land (waarnaast de IJsselkogge verblijft)
Maritieme archeologie (RCE)

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*