IMpact levert gediplomeerde schoonmakers af

IMpact AsitoConvenant met nieuwe partner Asito wordt getekend

Deze werkweek startte bij de sociale werkvoorziening IMpact in Kampen met een feestelijke bijeenkomst. Zeven schoonmakers kregen hun diploma uitgereikt na een interne opleiding in samenwerking met schoonmaakbedrijf Asito. Vervolgens werd deze samenwerking bestendigd met het tekenen van een langdurig convenant. Er waren veel lovende woorden voor de geslaagde cursisten. En bloemen.

IMpact AsitoOp de sociale werkplaatsen van IMpact in Kampen en Dronten werken mensen met een beperking en daarvan zijn er op de locatie in Kampen de afgelopen maanden zeven opgeleid in het schoonmaakvak. Rob Houthooft, directeur van IMpact sinds juni 2014, zette naast de geslaagde kandidaten ook drie medewerkers in het zonnetje die een grote bijdrage hebben geleverd aan het traject. Na Rob Houthooft kwam Stephan Lammerink aan het woord als regiomanager van Asito voor Noord Nederland. Hij maakte figuurlijk een ”diepe buiging” voor de zeven gediplomeerden, waarvan er één doof is en een ander afwezig die de aandacht schuwde. Gerrit Jan Veldhoen, verantwoordelijk wethouder voor reïntegratiebeleid, reikte samen met Alie den Boer, werkzaam bij Asito, de diploma’s uit. Vooralsnog blijven de mensen met een SW-indicatie gedetacheerd via IMpact werken.

Alie den Boer heeft de zeven SW-medewerkers opgeleid. In oktober was deze eerste groep begonnen en alle deelnemers zijn geslaagd. De docente prees haar pupillen met de goede resultaten op vakken als bijvoorbeeld interieur- en sanitaironderhoud: ”De hoogste cijfers zijn behaald op sanitaironderhoud, waarvoor maar liefst 39 handelingen zijn vereist!” Ook hebben de mensen een omslag moeten maken want er zijn veel regels veranderd en nieuwe bijgekomen. Manon bevestigde dat na afloop: ”Nog maar een jaar geleden heb ik alles op school geleerd maar dat is nu allemaal weer veranderd”.
IMpact Asito

Namens IMpact en Asito werden er boeketten uitgereikt en na de huldiging tekenden Houthooft en Lammerink een overeenkomst om de samenwerking voort te zetten. Dit werd bekroond met het onthullen van de naam van Asito op de zuil voor het gebouw van IMpact aan de Gildestraat op Haatland. Op de foto bovenaan wijzen beide heren trots naar de vermelding van de nieuwe partner. De samenwerking krijgt meteen een vervolg want volgende week donderdag start een nieuw traject van in beginsel tien weken. De duur kan variëren per cursist(e) want alles is en blijft maatwerk. Na alle plichtplegingen wachtte er binnen een kunstige taart, waarvan het niet lukte om ’m aan te snijden zonder te knoeien. Maar niet getreurd, er waren genoeg schoonmakers in de buurt, gediplomeerd en al.

IMpact Asito

Zie ook:
Missie en visie van IMpact
Bedrijfsconcepten van Asito
WerkKompas, een andere samenwerking van IMpact o.h.g.v. reïntegratie