Nieuw en sportief initiatief tot reïntegratie

’In beweging naar werk’ gaat van start op 3 september

In beweging naar werk

Ofschoon de arbeidsmarkt op slot lijkt te zitten, is de markt voor werkzoekenden volop in beweging. Daar wordt volgende maand letterlijk invulling aan gegeven. Voor mensen in een uitkeringssituatie vindt dan de aftrap plaats van een intensief beweegprogramma en reïntegratietraject. Een samenwerkingsverband van gemeente, bedrijfsleven, UWV en Sportpark de Venen wil Kampenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt weer fit en actief maken.

Rob KluversSportparkmanager Rob Kluvers van sportpark ”de Venen en de Maten” is enthousiast over zijn initiatief. ”Het is een hele nieuwe vorm van reïntegreren”, licht hij toe. Daarmee doelt hij op de belangrijke sportcomponent in het programma. Belangrijke punten voor een nieuwe baan zijn conditie, zowel fysiek als mentaal, en een dagritme in balans. Solliciteren kost veel energie en het is ook belangrijk hoe dat bij een werkgever overkomt. Voor zowel werkgevers als werkzoekenden is het een grote uitdaging om een nieuwe werknemer respectievelijk een nieuwe baan te vinden.

Georiënteerd op Kampen willen de deelnemende partijen zich samen sterk maken voor werk. Sport is een middel bij uitstek om te werken aan conditie. Daarmee wil het initiatief ’In beweging naar werk’ een duwtje in de rug en zelfvertrouwen geven. Op donderdag 3 september is er een informatiebijeenkomst in de kantine van KHC op Sportpark de Venen. Vanaf 13u30 is men welkom en om 14u00 start het informatieprogramma. Zowel potentiële deelnemers worden van harte uitgenodigd als ook geïnteresseerde bedrijven, omwonenden van het park en leden van de diverse sportverenigingen op het sportpark.

Op 1 oktober gaat de eerste groep van start. Elke groep telt zo’n 16 deelnemers die drie maanden lang ongeveer 20 tot 25 uur per week bezig zullen zijn met het programma. Coaching, arbeidsvaardigheden en werkbegeleiding zullen een grote rol spelen. De eerste groep zit bijna vol en voor aanmelding moet men snel zijn (info@sportparkkampen.nl). In januari zal er een nieuw groep starten en de bedoeling is om dit elk kwartaal te herhalen. De uitstroom naar werk is vanzelfsprekend maar één keer bedoeld.

In beweging naar werkMeer informatie over ’In beweging naar werk’ is te lezen op internet:
Website
Facebook


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*