Indoor modelvlieg evenement MVC Cumulus

cumulus indoor2

Modelvliegclub Cumulus vliegt zaterdag 13 december van 19.30 tot 22.00 uur het jaar uit met een indoorevenement in de Oosterholthoeve IJsselmuiden.

Op deze avond zal er er ruimte worden gemaakt om te vliegen met vrijevlucht modellen die niet met een zender worden bestuurd. de vliegtuigen varieren van snel gemaakt op de keukentafel tot geavanceerd en aangedreven door een electro motor.

Deze zaterdag zullen diverse, veelal zelfgebouwde, vliegtuigen voorbij zoeven. Zo wordt onder andere gevlogen met de bij Cumulus populaire Magnum Reloaded, waarmee een aantal leden van de organiserende vereniging leuke capriolen gaan uithalen. Dit lichtgewicht en kleine vliegtuigje, is multi-inzetbaar en ook buiten te gebruiken.

Voor de winterperiode is het indoorvliegen een mooie aanvulling in de modelvliegsport. Het vliegen in een hal is dan ook zeer populair bij diverse modelvliegclubs en hun leden. Ook in de radiobestuurde modelvliegwereld staat de technische ontwikkeling niet stil. De speciale elektromotoren worden steeds kleiner, lichter en krachtiger. De accu’s worden ook steeds kleiner en lichter en hebben een steeds grotere capaciteit.
Doordat de ruimte beperkt is tot de hal is het vliegen met radiografische vliegtuigen zeker net zo spannend en spectaculair als buiten. Dit houd in dat de vliegtuigen een lang lint voorttrekken die men tijdens het vliegen moeten proberen in te korten.

voor iedereen die wil kijken: Het evenement is gratis toegankelijk.

13 december 19:30 – 22:00 uur Sporthal Oosterholthoeve IJsselmuiden

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*