Inhaalrace te laat ingezet, korfballers DOS Kampen Veltman verliezen!

Ingezonden – Sport

Zaterdagavond stond de returnwedstrijd tegen SKF uit Veenendaal op het programma. Kv DOS Kampen had wat recht te zetten want in Veenendaal werd dik verloren met 34-25. Met nog vier wedstrijden te spelen en na de winst van vorige week tegen KVA zouden de geelzwarten goede zaken doen wanneer er twee punten zou worden gepakt. Echter liep de wedstrijd niet naar wens en ging uiteindelijk de winst naar de Veenendalers.

In de eerste helft konden de Dossers niet het gewenste spel brengen. Door veel fouten en het missen van een aantal strafworpen van de thuisploeg kon de ploeg uit Veenendaal gemakkelijk weglopen naar halverwege de tweede helft een voorsprong van negen doelpunten voor SKF.

De ploeg en ook het thuispubliek leek de handdoek in de ring te gooien, behalve Wesley Doorn. Doorn nam de ploeg op sleeptouw door voorop in de strijd te gaan en een aantal prachtige loepzuiver afstandsschoten en doorloopballen er in te gooien. Mede hierdoor kreeg de thuisploeg in de gaten dat er toch nog wel wat te halen viel.
De vonk sloeg over en je zag een ploeg die er in geloofde, mede door de steun van het thuispubliek wisten de Dossers de stand terug te brengen naar 30-30. Met nog één minuut te spelen leek dit de einduitslag te gaan worden. Echter wist de thuisploeg dit niet vol te houden en kon SKF toch nog het verschil maken door een afstandsschot van één van de dames waardoor de einduitslag uiteindelijk 30-31 werd.

Trainer Herman Egberts was teleurgesteld over het geleverde spel in de eerste helft maar had wel vrede met de einduitslag, dit vanwege dat hij in de tweede helft een ploeg zag die strijd leverde en knap terug kwam.

Scores: Matthijs Bastiaan 7, Wesley Doorn 7, Daniël Lewerissa 7, Esther Hamberg 5, André Beens 1, Iris van Dijk 1, Laureen Kok 1, Nikita Brehler 1

Volgende week wacht de derby tegen stadsgenoot Wit Blauw, beide ploegen zullen er alles aan gaan doen om deze onderlinge strijd winnend af te sluiten. Aanvang: 20:35 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*