dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegioInloopbijeenkomsten nieuw ontwerp wandelroutes

Inloopbijeenkomsten nieuw ontwerp wandelroutes

-

Routebureau MarketingOost vernieuwt in 2024 in opdracht van de gemeenten Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Staphorst en Steenwijkerland het regionale wandelnetwerk. Dat gaat in totaal om meer dan 1000 kilometer aan routes. Er komt een nieuw ontwerp van het huidige wandelroutenetwerk en alle borden en panelen worden vervangen.

Het proces om te komen tot een nieuw ontwerp van de wandelroutes in het netwerk is al in het voorjaar van 2023 in gang gezet. Belangstellenden en geïnteresseerden konden tijdens de inloopbijeenkomsten in april al voor het eerst ideeën, tips en verbeteringen aandragen. In de afgelopen maanden heeft het routebureau mede op basis van die inbreng een nieuw ontwerp gemaakt. Dit ontwerp ligt ter inzage. “Mensen krijgen nog een keer de kans inbreng te geven over wandelroutes in hun woonomgeving”, zegt Jakob Ponstein, coördinator van het routebureau.

Verbeteringen wandelnetwerk

In grote lijnen blijft de opzet van het populaire wandelnetwerk hetzelfde. De systematiek van een aantal gekleurde rondwandelingen vanaf één startpunt blijft gelijk. “Mensen willen het gemak van het volgen van één kleur en automatisch weer terugkomen bij het startpunt. In het nieuwe ontwerp hebben we kritisch gekeken naar de belevingswaarde van de wandelrondjes. Rondjes die met name over lange asfaltwegen gingen, hebben we bijvoorbeeld verwijderd. Daartegen over staat dat we dankzij de inbreng van inwoners ook nieuwe verrassende paden hebben kunnen toevoegen. Een ander verbeterpunt is dat bijna ieder startpunt nu beschikt over een wandelrondje van een uur en een rondje van twee uur. Zeg maar de rondjes van 5 en 10 kilometer. Vanuit die basis zijn er specifieke rondjes toegevoegd voor kinderen of met een mooi (cultuurhistorisch) thema. Als voorbeeld noem ik de opname van laarzenpaden”, aldus Ponstein.  

Inloopbijeenkomsten

Voor wie nieuwsgierig is naar het nieuwe ontwerp organiseert het routebureau met de gemeenten nog een keer inloopbijeenkomsten. Het nieuwe ontwerp ligt ter inzage en is er nogmaals ruimte voor tips en reacties.

•             De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12 in Kampen                     31 okt. van 16:00 tot 20:00 uur

Iedere gemeente nodigt binnenkort haar inwoners uit om de inloopbijeenkomst te bezoeken. De uitnodiging voor de inwoners van Kampen is vandaag  al te lezen op de gemeentelijke pagina in huis-aan-huisblad De Brug.

Planning

Het is de bedoeling dat het nieuwe ontwerp nog dit jaar definitief wordt vastgesteld. Het ligt in de planning dat vanaf april 2024 tot en met september 2024 alle borden en panelen in het veld worden vervangen. Meer informatie over de vernieuwing van het wandelnetwerk is te vinden op de speciale website www.routenetwerkennoordwestoverijssel.nl

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen