Inschrijfprocedure Eigenwijze Terp in Het Onderdijks heropend

circa 1.108 m2 grote kavel in Het Onderdijks opnieuw in de verkoop

Ingezonden door gemeente Kampen

Mensen die een bijzondere 2-onder-1-kapwoning op een speciale plek in Kampen willen bouwen, kunnen zich inschrijven voor de Eigenwijze Terp. De Eigenwijze Terp is een unieke kavel in het hart van De Terpen, de nieuwste woonbuurt in Het Onderdijks. De inschrijving voor deze kavel is geopend van maandag 25 oktober tot woensdag 1 december 2021.

De 2-onder-1-kapwoning die op de Eigenwijze Terp komt te staan, is van alle kanten te zien. En daarom moet het een echte eyecatcher zijn.

Projectwethouder Albert Holtland: “Het is een ruime kavel van circa 1.108 m2. Van de keuken tot de schuur, alle functies van beide woningen bevinden zich onder 1 kap. Je bepaalt zelf waar de grens tussen de 2 woningen loopt. Of je nu houdt van landelijk of modern, je bepaalt zelf de stijl waarin je bouwt. Als het huis maar opvallend mooi wordt. Binnen de richtlijnen van het bestemmingsplan en het beeldregieplan is er van alles mogelijk. Je bent vrij om de kavel in te delen naar je eigen idee. Het enige waarmee je rekening hoeft te houden, zijn de inrit en de nutsvoorzieningen.”

Aangepaste opzet
Dit voorjaar zocht de gemeente 3 huishoudens die samen de kavel op de Eigenwijze Terp zouden kopen om hier met elkaar een plek te creëren om te wonen, te werken en te ontspannen. Het realiseren van een aantal gemeenschappelijke ruimtes in de woning was toen een voorwaarde. Er waren geïnteresseerden, maar de kavel bleef onverkocht. Daarom gaat deze nu in aangepaste vorm opnieuw de markt op. Het belangrijkste verschil ten opzichte van de vorige inschrijfprocedure is dat 2 huishoudens op de Eigenwijze Terp nu samen een 2-onder-1-kapwoning kunnen bouwen zonder dat hierbij sprake is van het verplicht realiseren van meerdere gezamenlijke ruimtes. De toekomstige bewoners zijn wel verplicht om de eerste 3 jaar zelf op de Eigenwijze Terp te wonen.

Inschrijving geopend tot 1 december 2021
De inschrijving voor de Eigenwijze Terp loopt van maandag 25 oktober tot woensdag 1 december 2021. In deze periode kunnen geïnteresseerden het inschrijfformulier en aanvullende informatie raadplegen op www.kavelsinkampen.nl. Bij meerdere inschrijvingen, wordt er geloot bij de notaris.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*