Inspiratieavond over toekomst Bolwerk Buitenwacht op 29 september

Bolwerk Buitenwwacht 1
Foto: Kampenonline

Dinsdagavond 29 september komt Els Desmet, een van de initiatiefnemers van Belvédère verhalenhuis Rotterdam (www.belvedererotterdam.nl) naar het oude stationsgebouw aan de Kamperlijn. Zij is hiervoor uitgenodigd door de vrienden van Bolwerk Buitenwacht en de gemeente Kampen.

Els Desmet is uitgenodigd om een verhaal te vertellen en met ons in gesprek te gaan over drie thema’s:
De betekenis van een verhalenhuis voor de stad als plek voor ontmoeting, verhalen delen, tentoonstellingen, theater en dialoog.
Hoe je als lokale initiatiefnemers een bijzondere plek kunt verwerven en exploiteren. Het verhalenhuis werkt met een uitgekiend obligatiesysteem.
De ‘genius loci’ van het gebouw: wat betekent de bijzondere atmosfeer en geschiedenis van een plek voor de toekomstige bestemming ervan.
Het verhalenhuis vormt ongetwijfeld een bron van inspiratie voor de culturele en creatieve gemeenschap in Kampen, Zwolle en de regio. De avond is ook interessant voor mensen die interesse hebben in de toekomst van het stationsgebouw en het omliggende gebied Bolwerk Buitenwacht.

Uw eigen verhaal

We gaan niet alleen met Els Desmet in gesprek, maar gaan elkaar ook inspireren. We stellen het op prijs als u uw eigen verhaal of beeld bij dit gebouw en dit gebied met de aanwezigen wilt delen.
We kunnen ons niet anders voorstellen dan dat het aankomen met de trein, het zicht op de stad, het oversteken van de rivier, of misschien juist wel met uw rug naar de stad zitten met de blik op de overkant, geen enorme bron van inspiratie is. Heeft u iets gemaakt wat dat verhaal vertelt, stuur het ons dan toe! Het kan een tekst zijn, een gedicht, een foto, een beeld of een schilderij. Of iets heel anders. Als u in een paar woorden, eventueel met een foto, uw verhaal voor 18 september naar Frans Soeterbroek e-mailt (info@deruimtemaker.nl), dan geven we u misschien wel de kans om uw verhaal te delen tijdens deze avond.
Verhalen, gesprek en samen eten

Bolwerk Buitenwwacht 2
Foto: Kampenonline

Aansluitend bij de filosofie van het verhalenhuis combineren we verhalen en gesprek met eten. De inloop is vanaf 18.00 uur. Om 18.30 uur gaan we eten. Els Desmet begint rond 19.00 uur, waarna we met elkaar in gesprek gaan over de drie thema’s van de avond. Tussendoor vertellen mensen over hun inspiratie bij het station en de omgeving. We denken om 21.30 uur af te ronden.

Aanmelden

Het wordt een mooie avond en we vinden het fijn als u er bij bent. In verband met het eten kunt u zich tot 24 september aanmelden via info@deruimtemaker.nl. Wij zien er naar uit om u op 29 september te ontmoeten.

Janita Stoel
Vrienden van Bolwerk Buitenwacht/Studio Stoel
Frans Soeterbroek
De Ruimtemaker/gemeente Kampen


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*