Inspirerende workshops tijdens Week van de Opvoeding

In de week van 5 tot en met 11 oktober 2015 vindt voor de vijfde maal de Week van de Opvoeding plaats. Dit eerste lustrum heeft als thema ‘Geef me de vijf’. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kampen organiseert deze week inspirerende workshops voor ouders, leerkrachten en andere betrokkenen van kinderen.

week van de opvoedingStressvrije ochtendspits
Opstaan, aankleden, ontbijten, schoolspullen inpakken. Een ochtend binnen een gezin verloopt soms stressvol. Hoe ga je hier als ouder mee om? Op donderdag 1 oktober staan medewerkers van het CJG bij meerdere basisscholen op het schoolplein om tips en adviezen van ouders te verzamelen. Al deze adviezen presenteert het CJG tijdens de thema-avond ‘positief opvoeden’.

Thema-avond ‘Positief Opvoeden’
Op maandagavond 5 oktober van 19.30 tot 21.30 uur wordt in het Centrum voor Jeugd en Gezin (Wederiklaan 56, kampen) een thema-avond ‘ Positief opvoeden’ georganiseerd. Speciaal gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd. Tijdens deze avond kunnen bezoekers aan twee workshops naar keuze deelnemen. Daarnaast presenteert het CJG de opbrengst van de stressvrije ochtendspits.

Opgeven voor deze avond kan via de mail; info@cjgkampen.nl of door te bellen naar 038 – 337 00 30. Geef bij opgave ook uw voorkeur voor de twee workshops aan. Deelname is gratis.

Overzicht workshops:

– Zorg goed voor uzelf
Hoe beter u in uw vel zit, hoe eenvoudiger het is om rustig, geduldig en consequent te zijn. Regelmaat en structuur aanbrengen in de opvoeding kost dan minder moeite. U krijgt onder andere tips over hoe u hiermee om kunt gaan in uw gezin.
– Reële verwachtingen
De perfecte ouder en het ideale kind moeten nog geboren worden. Wat verwacht u van uw kind? Past dit bij de leeftijd? Welke verwachtingen of voornemens hebt u als ouders? Hoe reëel is dit?
– Praat met uw kind
Als u betrokken bent bij uw kind en interesse toont in wat uw kind doet, voelt uw kind zich gezien. U krijgt onder andere tips en voorbeelden van gesprekstechnieken.
– Duidelijk en consequent zijn
Kinderen zijn gebaat bij duidelijke regels over wat wel en niet mag. Focus op wat goed gaat en u zult dit gedrag vaker zien. U krijgt onder andere tips over ‘straffen en belonen’ naar situatie en leeftijd.
– Hoe groeit u met uw kind mee naar de (pre)puberteit?
Een kind dat begint te puberen vraagt een andere houding van u als ouder. Hoe gaat u hiermee om?
Koffie-ochtend ‘Opvoeden is leuk’
Op woensdagochtend 7 oktober wordt in de bibliotheek (Kennedylaan 4, Kampen) een korte workshop gegeven met als thema ‘Opvoeden is leuk’. U kunt de workshop om 10.15 uur of om 10.45 uur volgen. Tijdens deze workshop krijgt u tips over positief opvoeden van kinderen van 0 tot 4 jaar. Deelname is gratis en u hoeft zich niet op te geven.

Voor vragen over het programma van de Week van de Opvoeding kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Kampen; www.cjgkampen.nl. Ook op www.weekvandeopvoeding.nl vindt u meer informatie, tips, inspiratie en blogs over opvoeden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*