dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsInwoners Zalk en 's Heerenbroek teleurgesteld om Zalkerveer

Inwoners Zalk en ’s Heerenbroek teleurgesteld om Zalkerveer

-

zalkerveer2Blij zijn ze niet, de inwoners van Zalk en ’s Heerenbroek !

Sinds 15 juni is voor Stichting Philadelphia het nieuwe contract betreffende de exploitatie van het Zalker veer van kracht. In overleg met Stichting Philidelphia Zorg is een nieuwe overeenkomst met gemeente Kampen opgesteld. Afgesproken is dat de stichting meer ruimte krijgt om meer activiteiten te organiseren zodat de exploitatie gunstiger uitpakt. Dit om de opgelegde bezuiniging van 10.000 euro te kunnen terugverdienen. Om de exploitatie renderend te houden zit de stichting ook niet meer vast aan de avondopenstelling van het voetveer. 

En daar doet het nou net pijn! Veel inwoners van beide dorpen aan weerszijde van de IJssel maken geregeld gebruik van het veer, maar nu de Stichting volgens eigen zeggen geen verplichting meer heeft om ’s avonds mensen over te zetten gebeurd dit ook niet meer, en houd het om 18:00 op!

“Ik vind het van de zotte dat we ’s avonds geen gebruik kunnen maken van het veer! ik kan me hier heel boos om maken. Wat kost dat nou om in de zomermaanden het veer bijvoorbeeld twee of drie uurtjes extra open te laten? onbegrijpelijk!” Was slechts één van de reactie’s die we uit ’s Heerenbroek kregen.

Ook de inwoners van Zalk zijn boos! Ik geloof er niets van, dit is geen geldkwestie, dit is gewoon onwil ” Philadelphia was vanaf het begin al tegen de avond-overzettingen! Ze hebben het nooit gewild..” 

De volgende brief kregen wij van een teleurgestelde inwoner van Zalk (wiens naam bij de redactie bekend is..

“De gemeente kampen heeft (geloof ik) de subsidie voor het zalkerveer teruggebracht van 20.000€  naar 11.000€  per jaar. De stichting Philadelphia die het Zalkerveer runt wilde vanaf het begin af aan al van de avond overzettingen af. ( u kunt dit navragen bij Dorpsbelangen zalk)  Nu zagen ze de kans schoon om door de subsidi-vermindering  te eisen dat de avond overzettingen er af zouden gaan omdat er toch bijna geen overzettingen zouden zijn. Nou ja als je ergens van af wil en je mag zelf aangeven of er veel of weinig overzettingen zijn, dan zijn dat er dus niet veel!  De gemeente Kampen faciliteert  werkgroepen die mee denken aan het ontwikkelen van toeristische attracties..   Nou onbegrijpelijk!  dan hebben we er een, en gaan vervolgens doodleuk akkoord met het sluiten er van.!  Wat denk je van al die mensen uit kampen die s’avonds nog even een rondje willen maken uit Kampen,  Zwolle,  en Stadshagen! Die  moeten nu helemaal om! Dat is veel te ver! Wat te denken van alle zwemmers uit s Heerenbroek die altijd aan de Zalker kant van de IJssel liggen? Zij moeten nu voor 6 uur terug zijn, of ze zullen letterlijk over moeten zwemmen. Wat vind dorpsbelangen ‘s Heerenbroek hier van?

Ik kan er niet meer bij. Genoeg redenen om deze maatregel terug te draaien !!!

 

We zijn al twee dagen aan het bellen om iemand van Philadelphia te spreken te krijgen, echter door (laten we zeggen) vakantie kan of wil er niemand onze vragen beantwoorden of reageren op deze berichten..

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen