zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsInzameling oud papier levert verenigingen meer geld op

Inzameling oud papier levert verenigingen meer geld op

-

Verenigingen, die zelf oud papier inzamelen kunnen vanaf dit jaar voor dezelfde ingezamelde tonnen papier fors meer subsidie krijgen van de gemeente Kampen. Hieraan is wel als voorwaarde verbonden, dat er efficiënter ingezameld moet worden en voor elke container moet een vereniging zelf het transport betalen.

In de oude regeling kreeg elke inzamelaar een vast bedrag van € 34,00 per ton, ongeacht de marktprijs voor oud papier. De gemeente nam de kosten voor containerhuur en transport voor haar rekening.

De nieuwe regeling
Tot 3 ton oud papier per container wordt een vergoeding gegeven van € 50,00 per ton.
Bij 3 ton en meer per container wordt een vergoeding gegeven van € 85,00 per ton. Deze vergoeding wordt jaarlijks aangepast aan de actuele marktprijs.
Voor elke container moet een vereniging zelf het transport à € 92,50 betalen.
Of: voor de kleine inzamelaars is er de mogelijkheid geboden om het oud papier zelf weg te brengen naar het milieupark bij Recycling Kampen. Deze verenigingen ontvangen ook het bedrag van € 85,00 per ton en hoeven geen transport te betalen.

Wethouder Martin Ekker: “Deze nieuwe subsidieregeling is met alle deelnemende verenigingen besproken. Het overgrote deel is razend enthousiast, omdat met een klein beetje meer inspanning de inkomsten uit deze subsidie flink verhoogd kunnen worden.”

Overgangsjaar
Voor 2014 is er een overgangsjaar afgesproken wat betreft de minimaal 3 ton per container. Er zal dit jaar coulant met deze vulgraad worden omgesprongen. Als er gemiddeld minstens 3 ton per container wordt ingezameld zal het hoge bedrag toch worden uitgekeerd (in plaats van alleen bij de containers met 3 ton of meer).

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen